13 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ενώ λίγη ώρα αργότερα, στην τακτική ενημέρωση του ΕΟΔΥ, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας παρουσίασε 20 νέα κρούσματα συνολικά σε όλη την Ελλάδα.

Σε πολλούς γεννάται, λοιπόν, η απορία, πώς γίνεται να ανακοινώνονται συνολικά στη χώρα 20 νέα κρούσματα και την ίδια στιγμή 13 στη Δυτική Μακεδονία.

Οι ανακοινώσεις τους ΕΟΔΥ
Παρατηρώντας την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης νόσου από κορωνοϊό-19 (δεδομένα έως 5 Απριλίου 2020), ο ΕΟΔΥ αναφέρει πως τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 05 Απριλίου 2020 (ώρα 15:00)

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλα κρούσματα τα οποία δεν έχουν δηλωθεί ή και καταγραφεί στη λίστα που ανακοινώνει ο καθηγητής κάθε απόγευμα στις 18:00.

Τα στοιχεία της Περιφέρειας
Σε επικοινωνία μας με συνεργάτη του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη, μας εξήγησε ότι η καθημερινή επίσημη ενημέρωση που λαμβάνουμε τα ΜΜΕ της Περιφέρειας συντάσσεται και ολοκληρώνεται λίγα λεπτά πριν αποσταλεί.

Τα στοιχεία, όπως μας ενημέρωσε, αφορούν στα θετικά κρούσματα όπως αυτά στέλνονται στο γραφείο του Περιφερειάρχη από τους Διοικητές των πέντε νοσοκομείων της περιφέρειας μέχρι και την τελευταία στιγμή.  Πολλά από αυτά δε, όπως άλλωστε αναγράφεται και πάνω στις ανακοινώσεις, αφορούν σε παλαιότερα τεστ.

Σύμφωνα λοιπόν με τον συνεργάτη του Γιώργου Κασαπίδη, τα στοιχεία από τα Νοσοκομεία όλης της χώρας δεν «ενσωματώνονται» άμεσα στις λίστες του ΕΟΔΥ, κάνοντας λόγο για απόκλιση μίας με δύο ημερών.

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here