Για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα δεν φταίει η κακιά η ώρα ούτε η κακιά η χώρα τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ

Ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ για την εγκατάλειψη των σιδηροδρόμων που οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών απέδωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας απόψε στην ΕΡΤ υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι «για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα δεν φταίει η κακιά η ώρα ούτε η κακιά η χώρα».

«Επιμένουμε σε αυτό που είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Το λέγαμε και πριν καθώς είναι πολύ γνωστό ότι στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ είχαμε θέσει αυτό το ζήτημα προειδοποιώντας για δυστύχημα μεγάλης έκτασης στους ελληνικούς σιδηροδρόμους» 
σημειώσε.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε συγκεκριμένα ότι ήταν εγκληματική η κατάτμηση του ΟΣΕ που έγινε το 2016 και η παραχώρησή του το επόμενο έτος στην ιταλική εταιρεία. «Η Νέα Δημοκρατία προχώρησε την ιδιωτικοποίηση και το τελειωτικό χτύπημα ήρθε με την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για την απελευθέρωση της των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών που ψήφισαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Ο ΓΓ του ΚΚΕ ανέφερε ότι το κόμμα του δεν ζητά την σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής στην Βουλή γιατί όπως εξήγησε η εμπειρία έχει δείξει ότι η σύσταση αυτών των επιτροπών στο κοινοβούλιο δεν οδηγεί στην απόδοση ευθυνών

Υπενθύμισε την θέση του ΚΚΕ για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών ώστε να επιλαμβάνεται η Δικαιοσύνη απευθείας για τις ευθύνες των υπουργών και όχι αυτό να μεταφέρεται στη Βουλή με τις εκάστοτε πλειοψηφίες των Εξεταστικών Επιτροπών «που σημαίνει τελικά συγκάλυψη» και σημείωσε ότι με την πρόταση του ΚΚΕ δεν συμφώνησαν τα άλλα κόμματα.

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη ενώ δήλωσε ότι «δεν τον εκπλήσσει το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κυριάκο Βελόπουλο».

«Πέντε χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνούσε με τον Πάνο Καμμένο. Τι διαφορά έχει;» αναρωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας και υποστήριξε ότι μετά τις εκλογές είναι πολύ πιθανό τα αστικά κόμματα να προχωρήσουν στη συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού ή κυβέρνησης συνεργασίας.

«Αυτά τα κόμματα κινούνται στην ίδια ράγα της ΕΕ που οδηγεί σε τραγωδίες» σημείωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ ο οποίος χαρακτήρισε ενθαρρυντικές τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις των νέων μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here