Κρίσιμη χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας η αυριανή ημέρα (Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021) για τους τρεις Δήμους, Κοζάνης, Εορδαίας και Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, καθώς θα κριθεί αν θα συνεχιστούν ή όχι τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται από το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τόσο στην επικοινωνία που είχε την περασμένη Τρίτη με τον περιφερειάρχη, Γιώργο Κασαπίδη, όσο και στη σημερινή τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κοζάνης, Νίκο Σαρρή, επισήμανε ότι «αύριο θα υπάρξουν οι αποφάσεις της Επιτροπής και θα αφορούν και τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης».

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε επίσης ότι «οι αποφάσεις βασίζονται στα επιβεβαιωμένα κρούσματα και όχι στα ετεροχρονισμένα», ενώ διαβεβαίωσε ότι «έχει δοθεί εντολή να εξακριβωθεί τι έγινε με το εργαστήριο που καθυστέρησε την αποστολή των κρουσμάτων».

Παράλληλα τόνισε, τόσο προς τον κ. Κασαπίδη όσο και προς τον κ. Σαρρή, ότι «ο ΕΟΔΥ δεν ευθύνεται για αυτό», όπως και ότι «δεν επηρεάστηκε η άποψη των επιδημιολόγων για τις όποιες προηγούμενες αποφάσεις και πρόσθεσε ότι η αυριανή αξιολόγηση θα γίνει με την πραγματική εικόνα και τις αναλύσεις των προηγούμενων ημερών και όχι με τα επιπλέον κρούσματα».

Στη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο και μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΒΕ Κοζάνης, με αφορμή και τη χθεσινή επιστολή που του εστάλη, ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε για την ιδιαίτερη κρίσιμη κατάσταση που περνούν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες της περιοχής, καθώς η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης κλείνει αύριο τρεις μήνες παρατεταμένων περιοριστικών μέτρων και ένα μήνα αυστηρότερων περιορισμών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here