Ένοχοι κρίθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής από το Μεικτό Ορκωτού Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας δυο από τους τρεις ιερωμένους που κατηγορούνται για ασέλγεια σε ανήλικο, κατά το παρελθόν, με τον τρίτο (που παλαιότερα ήταν στη Μονή της Ζάβορδας Γρεβενών) να αθωώνεται, λόγω αμφιβολιών.

Το δικαστήριο επέβαλε την ποινή των τριών χρόνων φυλάκισης και στους δυο, με αναστολή. με την εισαγγελέα να ζητά να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου για τους δυο καταδικασθέντες, κάτι που τελικά συνέβη.

Στο εδώλιο κάθισαν δυο αρχιμανδρίτες και ένας ιερέας, οι οποίοι στο παρελθόν λειτουργούσαν στην Κοζάνη, σε χωριό της Ελίμειας και γνωστή Μονή των Γρεβενών (με στενή σχέση με τα χωριά της περιοχής Τσιαρτσιαμπά), με τις κατηγορίες της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου και ασέλγεια επ’ αμοιβή.

Πρωτόδικα και οι τρεις είχαν αθωωθεί από τις κατηγορίες, με τον εισαγγελέα να ασκεί έφεση, ζητώντας αναίρεση της σημαντικής, από πολλές πλευρές, αυτής υπόθεσης.

Να σημειωθεί πως σήμερα οι δυο ιερωμένοι είναι αρχιμανδρίτες στα Φάρσαλα, ενώ ο τρίτος ιερέας βρίσκεται σε μοναστήρι της περιοχής μας. Και οι τρεις αρνήθηκαν στις σημερινές καταθέσεις την ενοχή τους, κάνοντας λόγο για “κατασκευασμένες κατηγορίες”

kozanimedia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here