Κοζάνη: Το θανατηφόρο ατύχημα στο ορυχείο Καρδιάς

Τραγικό θάνατο βρήκε λίγο πριν τις 9 το πρωί του Σαββάτου (19/8/2017) ένας 35χρονος εργαζόμενος στο Ορυχείο Καρδιάς της ΔΕΗ, όταν το ανυψωτικό μηχάνημα, τύπου κλάρκ, το οποίο χειρίζονταν ανετράπη και τον καταπλάκωσε, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Το ατύχημα έγινε στην «πλατεία» του μηχανουργείου του Ορυχείο και μπροστά στα μάτια και άλλων εργαζομένων της ΔΕΗ, κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικών εργασιών του εργολάβου, ενόψει της αυριανής έναρξης εργασιών συντήρησης από τα συνεργεία του εξοπλισμού του Ορυχείου.

Ο άτυχος εργάτης, που κατάγονταν από την Ασβεστόπετρα Εορδαίας ήταν πατέρας δύο ανήλικων παιδιών και μάλιστα το 2ο παιδί είναι νεογέννητο.

Έρευνες για τα αίτια του εργατικού δυστυχήματος διενεργεί η Αστυνομία και ο Τομέας Πρόληψης Ατυχημάτων της ΔΕΗ, ενώ αναμένεται και Επιθεωρητής από τη Θεσσαλονίκη, υπεύθυνος της Επιθεώρηση Μεταλλείων Βόρειας Ελλάδας.

Με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ εκφράζει «την βαθιά θλίψη μας για την απώλεια του άτυχου εργαζόμενου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του».

Η Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ, αφού εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια προς την οικογένεια, τους φίλους και συναδέλφους του αδικοχαμένου εργαζόμενου σε εργολάβο στη ΔΕΗ. επισημαίνει ότι «τα συνεχόμενα εργατικά ατυχήματα στους χώρους εργασίας στην ΔΕΗ είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ όπως και τον προηγούμενων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που υπηρετούν την γραμμή της ιδιωτικοποίησης- απελευθέρωσης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης ζητά άμεσα να διερευνηθούν οι αιτίες του εργατικού ατυχήματος για να αποδοθούν οι ευθύνες και να στηριχτεί η οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ζητά, η διερεύνηση των συνθηκών, κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα, «να είναι εξαντλητική» και με την άμεση εμπλοκή και της Επιθεώρησης Μεταλλείων, ενώ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργάτη.

«Ο υπαίτιος και αυτού του θανάτου δεν χρειάζεται ψάξιμο! Είναι μπροστά μας καθημερινά και το στόμα του στάζει το αίμα των εργαζομένων που καταπίνει και λέγεται κέρδος!», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης και προσθέτει: «Το κέρδος και η προσπάθεια αύξησής του ευθύνεται για την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, για τις ελαστικές μορφές εργασίας και για τους μισθούς πείνας των εργατών σε εργολαβίες και οκτάμηνα καθώς και για την απληρωσιά εκατοντάδων εργαζομένων για πολλούς μήνες!».

Από την πλευρά του το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα 21 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι κινητοποίηση διαμαρτυρία στο Διοικητήριο του Ορυχείου Καρδιάς.

Πηγή: www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here