Μαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας στις περιοχές Άργους Ορεστικού και Μανιάκων. Στην περιοχή υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων οργάνων της πολιτείας, ενημερώθηκε άμεσα το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ τέθηκαν σε επιφυλακή τόσο το νοσοκομείο Καστοριάς όσο και το κέντρο Υγείας του Άργους Ορεστικού.

Σύμφωνα με τον Γιατρό και αντιπρόεδρο της 3ης ΥΠΕ Αγάπιο Γαβριηλίδη  μέχρι στιγμής «έχουν περάσει από τις δύο δομές Υγείας, το Κέντρο Υγείας και τα Εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Καστοριάς περίπου 200 άτομα, μεταξύ αυτών και παιδιά». Τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι ασθενείς είναι εμετός, λίγη διάρροια  και σε κάποιες περιπτώσεις πυρετός. Όπως εξήγησε μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της 3ης ΥΠΕ «αυτή την ώρα το φαινόμενο βρίσκεται σε ύφεση και στους θαλάμους βραχείας νοσηλείας νοσηλεύονται μόλις έξι άτομα, ανάμεσα τους και ένα παιδί». Μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν σταλεί δείγματα κοπράνων από ασθενείς σε εργαστήρια του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Λάρισας, ενώ την Κυριακή το απόγευμα θα είναι γνωστά τα αποτελέσματα από τις αναλυτικές εξετάσεις των νερών, τόσο του Άργους Ορεστικού όσο και του δημοτικού διαμερίσματος των Μανιάκων, όπου παρουσιάστηκε το πρόβλημα.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καστοριάς ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της δημοτικής αρχής και των ανθρώπων της Υγειονομικής Περιφέρειας, ν’ανοίξουν φαρμακεία τόσο στο Άργος Ορεστικό όσο και στην Καστοριά για να εξυπηρετηθούν με τα απαραίτητα φαρμακευτικά σκευάσματα οι  ασθενείς.

Ο δήμαρχος Καστοριάς Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου δήλωσε ότι από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα  γαστρεντερίτιδας «βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία τόσο με την 3η ΥΠΕ όσο και με την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Καστοριάς, ενώ εξειδικευμένο προσωπικό του αλλά και εξωτερικοί συνεργάτες του πραγματοποίησαν ολονύχτια παρακολούθηση των συστημάτων ύδρευσης».

Σε ανακοινώσεις που εξέδωσε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού διαβεβαίωσε πως η χλωρίωση του νερού στο Δήμο είναι κανονική και ότι αναμένονται τα αποτελέσματα των μικροβιακών και παρασιτικών εξετάσεων.

Η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου  νωρίς χθες το απόγευμα επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Καστοριάς  και το Κέντρου Υγείας Άργους Ορεστικού όπου ενημερώθηκε από τους Ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για την κατάσταση τόσο των πολιτών που χρειάστηκαν την Πρωτοβάθμια φροντίδα κι όσων ήδη νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

vetonews.gr – Σπύρος Κουταβάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here