Με ενθουσιασμό, ζωντάνια και αγωνιστική δράση γέμισαν οι εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Μακεδονίας στην Μίκρα, απ’ όπου άρχισε το φεστιβάλ «Όλες για το παιχνίδι» (#itsawomansgame), το οποίο συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την ΕΠΣ Μακεδονίας και έχει την υποστήριξη του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής» και της δράσης «Λύσε τη σιωπή».

 

Στους αγώνες, που άνοιξαν την αυλαία του πρωτοποριακού ποδοσφαιρικού φεστιβάλ για κορίτσια, συμμετείχαν δεκάδες παίκτριες ηλικίας κάτω των 15 ετών απ’ όλη την επικράτεια, οι οποίες επελέγησαν από τον ομοσπονδιακό τεχνικό των γυναικείων ομάδων Αντώνη Πριόνα. Στο άτυπο final four, που παρακολούθησε και ο… οικοδεσπότης πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας Σάββας Δημητριάδης, οι καλύτερες παίκτριες της χώρας στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες και πρόσφεραν πειστικά δείγματα του ακατέργαστου ταλέντου και των αγωνιστικών ικανοτήτων τους!

Οι συνθέσεις των ομάδων ήταν οι εξής:

Γαλάζια ομάδα: Παναγιωτοπούλου, Τσιάναρου, Στματέλα, Ζήση, Βαϊνοπούλου, Σχορτσιανίτη, Σιούλα, Φασούλα, Γεωργολοπούλου, Κοζάκη, Χατσάνεβα, Ρόγγου, Σακελλαρίου, Κοτταράκη, Πατεδάκη, Κατσάνου, Καστοριάδου.

Πορτοκαλί ομάδα: Μπαμίχα, Σταμπουλή, Μακρή, Τσεχελίδου, Γεωργιακάκη, Λιοδάκη, Μπαξεβάνου, Τσιόκαρη, Κατωπόδη, Σανιδά, Μαυρομμάτη, Αρτζουμανίδου, Κορσκερίδου, Χαλαμπαλάκη, Παπαδάκη Μ., Παυλίδου, Φούρναρη.

Πράσινη ομάδα: Δημητριάδου, Επανωμίτη, Παπαγεωργίου, Τόσκα, Δήμου, Κουμπιά, Λεμπέση, Μαρκούτσα, Τσαφέρη, Μπίμη, Πιζανιά, Νικολακοπούλου, Γελαστοπούλου, Τσουρούλη, Πασχαλίδου, Νικολοπούλου, Χατζηγεωργιάδου.

Κίτρινη ομάδα: Κοσμίδη, Παναγιωτακοπούλου, Κασιοπούλου, Βλαχοπούλου, Δάρλα, Μπασούκου, Χατζηδάκη, Χαμηλοθώρη, Παπαδοπούλου, Πρωτόπαπα, Ιακώβου, Κάκια, Αλεξανδρή, Μεϊντάνη, Παπαδάκη Κ., Παπαθεοδώρου, Ζώτου, Αμούργη.

Η πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, που στοχεύει στη διάδοση του αθλήματος στα κορίτσια, στην προώθηση των αξιών του «ευ αγωνίζεσθαι» και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα, περιλαμβάνει ενημερωτικά/επιφορφωτικά σεμινάρια με τη συνδρομή επιστημονικών συνεργατών και θέματα την αθλητική διατροφή (διαιτολόγος Γιάννης Τόκας), την ψυχολογία (ψυχολόγος Στεφανία Μωυσίδου) και την πρόληψη του καρκίνου του μαστού (εκ μέρους του συλλόγου «Άλμα Ζωής» οι κυρίες Βερεκενάρη, Πάρτσια και ο κ. Ανανιάδης).

Ξεχωριστή, πάντως, αναμένεται να είναι η δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ «Όλες για το παιχνίδι» στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου έχουν προγραμματιστεί ανοιχτές δράσεις, ψυχοκινητικά παιχνίδια και zumba!

Πηγή: womensports.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here