Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού βρέθηκε την Κυριακή Η΄ Ματθαίου ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, προκειμένου να τελέσει τη Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο του μακαριστού Δημητρίου Χατσέρα, Ομοτίμου ΚαθηγητούΚαρδιολογίας, επιλέκτου μέλους της ιατρικής κοινότητας και διακεκριμένου δημότη του Δήμου Άργους Ορεστικού.

Μαζί με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο εφημέριος του ως άνω Ιερού Ναού, π. Λεωνίδας και οι Διάκονοι Ιάκωβος και Παύλος.

Αντί κηρύγματος, αναγνώσθηκε η προτρεπτική εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου σχετικά με το Δεκαπενταύγουστο, η οποία αναφερόταν στο αποστολικό ανάγνωσμα και περιείχε οδηγίες σχετικά με τις επικείμενες εορτές.

Στο τέλος, τελέσθηκε και το ιερό μνημόσυνο του μακαριστού Δημητρίου Χατσέρα. Ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στο πρόσωπό του και στις τιμές που απήλαυσε όσο ήταν εν ζωή και αναφέρθηκε στις τέσσερις αγάπες του :

α) Στον Θεό, β) στη μητέρα του Ζαχαρούλα, εις μνήμην της οποίας επιθυμούσε να χτιστεί ναός του ΠροφήτουΖαχαρίου στην περιοχή του Άργους Ορεστικού, γ) στον άνθρωπο, γι’ αυτό και αφιέρωσε όλη του τη ζωή στη διακονία του κάθε ανθρώπου μέσα από την ιατρική επιστήμη και δ) στον ευρύτερο Δήμο Άργους Ορεστικού, τον οποίο ιδιαίτερα αγαπούσε και παρουσίαζε σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου κι αν βρισκόταν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Πηγή: imkastorias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here