Η ΛΑΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και δηλώνει ότι θα αγωνιστεί για την επίλυση του προβλήματος των εργαζομένων στην καθαριότητα

«Ο θάνατος της εργάτριας στην καθαριότητα αποτελεί εργασιακό έγκλημα και είναι ουσιαστικά ένα από τα πολλά εργατικά ατυχήματα, που συμβαίνουν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια των μνημονίων», επισημαίνει η ΛΑΕ σε ανακοίνωση για την άτυχη 62χρονη, μητέρα 4 παιδιών, που έχασε τη ζωή της εν ώρα εργασίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η οξύτητα των προβλημάτων και οι άθλιες εργασιακές συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αποδείχτηκαν και με το τραγικό συμβάν του θανάτου της πολύτεκνης μητέρας εργαζόμενης στα απορριμματοφόρα του Δήμου Ζωγράφου, που άφησε την τελευταία της πνοή λόγω της εντατικοποίησης της δουλειάς, αφού η υπηρεσία του Δήμου την έβαλε να δουλέψει σε δεύτερη βάρδια μέσα σε ένα 24ωρο!!!

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα εργάζονται κάτω από τις πιο άθλιες συνθήκες . Μάλιστα εχθές που συνέβη το τραγικό γεγονός ο όγκος της δουλειάς και θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς καθιστούσαν τις συνθήκες εφιαλτικές!

Είναι τραγικό λοιπόν η κυβέρνηση να αρνείται την ικανοποίηση του αιτήματος των εργαζόμενων στην καθαριότητα για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, επικαλούμενη αποφάσεις Δικαστηρίων, όταν η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει άλλες αποφάσεις των ίδιων Δικαστηρίων για αντισυνταγματικότητα της περικοπής των συντάξεων και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ο θάνατος της εργάτριας στην καθαριότητα αποτελεί εργασιακό έγκλημα και είναι ουσιαστικά ένα από τα πολλά εργατικά ατυχήματα , που συμβαίνουν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια των μνημονίων.

Η ΛΑΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και δηλώνει ότι θα αγωνιστεί για την επίλυση του προβλήματος των εργαζομένων στην καθαριότητα αλλά και για την κατοχύρωση και αναβάθμιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων για όλο τον λαό.»
Πηγή: www.protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here