Αρκεί ένα blog ή σελίδα στο Facebook ή ακόμα και πολιτικό κόμμα, να γράψει κάτι απίθανο και με αστραπιαία ταχύτητα να γίνει ο κακός χαμός;

Φυσικά και μπορεί!

Του Μάρκου Πετρόπουλου

Στις 30 Αυγούστου, λοιπόν, το ακροδεξιό κόμμα Εθνικό Μέτωπο έφτιαξε (ή αναπαρήγαγε) μια απίστευτη φωτογραφία παρουσιάζοντας την πρώην διευθύντρια της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καστοριάς, Έφη Καραγιαννίδου, ως Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Καστοριά και μάλιστα να δηλώνει πως «Είμαι Ελληνίδα μουσουλμάνα και θέλω να γίνω τουρκάλα πολίτης. θα είμαι πάντα στο πλευρό των Τούρκων».

Το επίμαχο post

Το ποστ ανέβηκε  στη σελίδα του Εθνικού Μετώπου στο Facebook, δύο μέρες μετά τον Ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, (στον οποίο όντως υπουργοποιήθηκε η βουλευτής Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου), ενώ η φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε χρονολογείται το Δεκέμβριο του 2015 (πηγή: www.eglimatikotita.gr), ενώ η δήλωσή της -βάσει των ρεπορτάζ της εποχής- έγινε στην Τουρκική εφημερίδα Sabah!

Το ποστ της σελίδας του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στο facebook απέσπασε 508 αντιδράσεις και -κυρίως- 1,5 χιλιάδες share (αναδημοσιεύσεις)!

Πράγμα που σημαίνει ότι τουλάχιστον 15.000 χρήστες του Facebook (συντηρητική εκτίμηση) «έμαθαν» ότι η Καστοριά εξέλεξε την συγκεκριμένη κυρία βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και παρά την προσπάθεια δεκάδων χρηστών (φωτογραφία παρακάτω) να φωνάζουν ότι η συγκεκριμένη δεν υπήρξε ποτέ βουλευτής Καστοριάς, οι διαχειριστές της σελίδας ουδέποτε ανασκεύασαν ή «κατέβασαν» το συγκεκριμένο post. Ένα post που με ελαφριά καρδιά και… «πατριωτική συνείδηση» χαρακτηρίζει τον κόσμο της Καστοριάς ως ανθέλληνες!

Και παρόλο που η διασπορά ψευδών ειδήσεων ήταν ανέκαθεν ένα αδίκημα, φαίνεται πως χρειάζονται ακόμη πολλά χρόνια για να μπει τάξη. Και αν οι ψευδείς ειδήσεις έγιναν όπλο συκοφάντησης πολιτικών αντιπάλων, πολλές φορές προσβάλουν, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, στο «πέρασμά τους», μια ολόκληρη κοινωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here