Η σύζυγος του 72 χρονου συνταξιούχου που είχε στην κατοχή του τα οκτώ ροτβάιλερ,  που την ημέρα του Πάσχα θ??νάτωσαν τον μικρό Στάθη,  προσήλθε στο δημαρχείο Κοζάνης και υπέβαλε αίτηση για να υιοθετήσει κάποια από τα σκυλιά.

 Εκτός από το φιλοζωικό σωματείο Κοζάνης «Αγγίζωο» που έχει γνωστοποιήσει την πρόθεση του να αναλάβει την εκπαίδευση και φροντίδα όλων των σκυλιών, υπάρχουν ακόμη περίπου 10 έως 15 αιτήσεις πολιτών που ζητούν να υιοθετήσουν κάποια από τα ζώα που βρίσκονται στο καταφύγιο του Δήμου .  Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων  στο δήμο Κοζάνης για την υιοθεσία των ροτβαϊλερ έληξε χθες το απόγευμα.  

Προκαλεί  εντύπωση  το γεγονός,  ότι υπάρχει ενδιαφέρον και έχουν υποβληθεί αιτήσεις υιοθεσίας ακόμη και για τα δύο σκυλιά όπου σύμφωνα με τις υποδείξεις του πρώην  ιδιοκτήτη τους τραυμάτισαν θανάσιμα το μικρό Στάθη.  Στην σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το βράδυ στο δήμο Κοζάνης,  θα συμμετέχουν ειδικοί  επιστήμονες της κτηνιατρικής υπηρεσίας της Κοζάνης  και θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες  που αφορούν την υιοθεσία των ζώων  καθώς  οι  όροι και οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούν οι πολίτες και οι  ζωοφιλικές οργανώσεις που ίσως αναλάβουν την διαχείριση  των ζώων. Η διασφάλιση τόσο της προστασίας των ζώων όσο και της δημόσιας υγείας και ασφάλειας των πολιτών από ζώα που έχουν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνα, ορίζεται από διατάξεις της Γενικής Δ/νσης Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ.

Τα οκτώ ροτβάιλερ, αμέσως μετά το τραγικό περιστατικό αφαιρέθηκαν οριστικά από τον κάτοχο τους, με απόφαση της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Κοζάνης ενώ η ίδια απόφαση απαγορεύει διαπαντός στον ιδιοκτήτη να έχει δεσποζώμενα ζώα συντροφιάς. 

πηγη: ΑΠΕ -ΜΠΕ | Σ. ΚΟΥΤΑΒΑΣ

vetonews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here