Στους 101 οι νεκροί στην Ελλάδα από τον νέο κορωνοϊό – 76 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι – Μειώνεται ο ρυθμός μετάδοσης της νόσου

Τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τον κ.Τσιόδρα έχουμε 25 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα και στο σύνολό τους ανέρχονται πλέον στα 2.170. Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους έχουν φτάσει τους 101, ενώ 76 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Το σημαντικό που ανακοίνωσε ο κ.Τσιόδρας πάντως, είναι ότι ο ρυθμός μετάδοσης της νόσου στην Ελλάδα (R0) έχει μειωθεί και πλέον είναι κάτω από 1, δηλαδή ένας ασθενεής μολύνει λιγότερους από έναν υγιείς.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο κ.Τσιόδρας έχουν ελεγχθεί 48.798 δείγματα, ενώ από τα επιβεβαιωμένα το 25,6% σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ το 40% σχετίζεται με άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Από τους 76 ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι γυναίκες είναι οι 17, ενώ η μέση ηλικία αυτών των ασθενών είναι τα 68 έτη. 27 ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο από τη ΜΕΘ. Από το σύνολο των θανόντων γυναίκες είναι οι 27, ενώ η μέση ηλικία όσων κατέληξαν είναι τα 73 χρόνια. Σχεδόν οι 9 στους 10 (89%) είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικίας άνω των 70 ετών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here