Παρέμβαση Μαρίας Αντωνίου στην Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας της Βουλής

Με θέμα «Η Τηλεϊατρική στην υπηρεσία της Κοινωνίας», συνήλθε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, την περασμένη Τετάρτη, όπου συμμετείχε η Μαρία Αντωνίου, ως Μέλος της Επιτροπής.

Η Μαρία Αντωνίου στην παρέμβασή της αναφέρθηκε στην χρησιμότητα και τα οφέλη της Τηλεϊατρικής τα οποία είναι σημαντικότατα γιατί όπως είπε πέρα από την παροχή απαραίτητων ιατρικών υπηρεσιών, παρέχεται εκπαίδευση αγροτικών γιατρών και εδραιώνεται το αίσθημα ασφάλειας των ακριτικών περιοχών της πατρίδας μας.

Αναφέρθηκε ακόμη σε όλες τις σημαντικές δομές που αναπτύχθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, στο πλαίσιο των απαιτήσεων σύγχρονων τεχνολογιών, όπως το πρόγραμμα ΣΥΖΕΥΞΙΣ, ενώ έκανε και πρόταση προς το Προεδρείο για κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής αυτής με την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως σημείωσε μάλιστα χαρακτηριστικά, το θέμα της Τηλεϊατρικής πέρα από την νησιωτική χώρα αφορά και μεγάλο κομμάτι ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδος, όπως είναι και η περιοχή των χωριών του Γράμμου.

Κλείνοντας τόνισε την ανάγκη ευρύτερης ανάδειξης, προβολής και δημοσιότητας της χρησιμότητας της Τηλεϊατρικής και της παροχής ιατρικών υπηρεσιών που προσφέρει στον ευαίσθητο τομέα της υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here