Στην κατασκευή φοιτητικών εστιών, συνολικής δυναμικότητας 750 κλινών, σε Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά και Πτολεμαΐδα, καθώς κι ενός πολυδύναμου συνεδριακού κέντρου στη Νέα Πανεπιστημιούπολη, στη ΖΕΠ Κοζάνης, προχωρά, σε συνεργασία με τη Μονάδα Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 84,95 εκατ. ευρώ και έχουν υποβάλει φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος πέντε κατασκευαστικοί όμιλοι: Άβαξ, ΓΕΚ Τέρνα, Ιντρακάτ-Άκτωρ Παραχωρήσεις, Μυτιληναίος και ΤΕΚΑΛ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΔΜ, στην Πανεπιστημιούπολη της Καστοριάς, το συγκρότημα των φοιτητικών εστιών θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 150 φοιτητών καθώς και φοιτητική λέσχη με δυνατότητα σίτισης 400 ατόμων.

Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου δήλωσε:

Η έναρξη του έργου κατασκευής νέων σύγχρονων υποδομών φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αποτελεί μια θετική εξέλιξη, καθώς θα δώσει λύση στο σημαντικό πρόβλημα της στέγασης των φοιτητών. Η αναβάθμιση των υποδομών των δημόσιων πανεπιστημίων της χώρας αποτελεί προτεραιότητα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, καθώς αποτελεί βασική προϋπόθεση για την παροχή υψηλής ποιότητας σπουδών στους φοιτητές, και με γνώμονα αυτό υλοποιούμε στοχευμένες δράσεις στήριξης των νέων που σπουδάζουν στην ελληνική περιφέρεια”. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here