Ο θάνατος του 33χρονου Τούσα Μπαντιόλ είχε αποδοθεί αρχικά σε υπερβολική χρήση ναρκωτικών – Η ιατροδικαστική έκθεση αποκάλυψε ότι δολοφονήθηκε δια στραγγαλισμού

Σε δολοφονία και όχι σε υπερβολική δόση ναρκωτικών αποδίδεται τελικά ο θάνατος του Αλβανού κρατουμένου των φυλακών Κορυδαλλού Τούσα Μπαντιόλ, ο οποίος ήταν συνεργός του φερόμενου αρχηγού της μαφίας των φυλακών.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή που προστέθηκε στη δικογραφία, ο θάνατος του 33χρονου Μπαντιόλ επήλθε από στραγγαλισμό, όπως προέκυψε από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις. Ο Μπαντιόλ είχε βρεθεί νεκρός στις 27 Ιανουαρίου στο κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μάλιστα, πίσω από τη δολοφονία είναι πιθανόν να βρίσκεται ο ίδιος ο αρχηγός της «μαφίας των φυλακών» προκειμένου να αποδοθεί η εγκληματική ενέργεια στον Αριστείδη Φλώρο.

Ο 33χρονος ανήκε στην ομάδα του «Κλόντι» και είχε δώσει καταφύγιο στους δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μετά την πράξη τους. Ο ιατροδικαστής έστειλε το πόρισμα στον ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της μαφίας των φυλακών επεδίωξε να εκμεταλλευτεί τον θάνατο του Μπαντιόλ παρουσιάζοντάς τον ως αποτέλεσμα δηλητηρίασης, με δράστη τον έγκλειστο για την υπόθεση Energa Αριστείδη Φλώρο.
Ο αρχηγός της μαφίας των φυλακών, φέρεται να υποστήριζε ότι ο συνεργός του Τούσα Μπαντιόλ δηλητηριάστηκε με την ίδια ουσία με την οποία προ μηνών είχαν προσπαθήσει να δηλητηριάσουν και τον ίδιο. Οι αστυνομικοί πάντως, διατηρούν επιφυλάξεις για τους ισχυρισμούς του Αλβανού βαρυποινίτη σχετικά με την απόπειρα δηλητηρίασής του.

Ο Μπαντιόλ φέρεται να είχε σχεδιάσει και την απόδραση πρωταγωνιστών της μαφίας των φυλακών κατά την διάρκεια της δίκης τους στο Εφετείο. Μάλιστα σε διαμέρισμα που διατηρούσε στον Νέο Κόσμο είχε βρεθεί ένα μικρό οπλοστάσιο καθώς και αστυνομικές στολές.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here