Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Επιμελητήριο Καστοριάς όπου τέθηκε επί τάπητος η αξιοποίηση του ΒΙΠΑ Καστοριάς και τα επόμενα βήματα για την προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή. Το παρόν έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. Αθανάσιος Ψαθάς, που διαχειρίζεται ένα δίκτυο 29 Βιομηχανικών Περιοχών Πανελλαδικά.

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Καστοριάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου, αντιδήμαρχος Καστοριάς, Λάζαρος Ζήσης, ο αντιδήμαρχος Νεστορίου, Αργύρης Κεραμάρης και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καστοριάς, Μπάμπης Καραταγλίδης.

«Χρειάζεται μια ελκυστική τιμή για να μπορέσουμε να προσελκύσουμε επενδυτές στην ΒΙΠΑ Καστοριάς. Πετύχαμε μείωση 15% στο κόστος γης και υπάρχουν επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν. Εάν υπάρξει μια ανάλογη κίνηση από την περιφέρεια μπορούμε να πετύχουμε ακόμη καλύτερη τιμή. Στη μεταλιγνιτική εποχή πρέπει και μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί για την Καστοριά μας», είπε η κ. Αντωνίου.

Σημείωσε παράλληλα πως ο ΒΙΠΑ Καστοριάς αποτελεί μία σπουδαία ευκαιρία για τόνωση της επιχειρηματικότητας και καταπολέμηση της ανεργίας στην περιοχή, ειδικά τώρα, που η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται σε καθεστώς μεταλιγνιτικής περιόδου. Η ανάπτυξη και περαιτέρω αξιοποίηση των Βιομηχανικών Περιοχών είναι στις προτεραιότητες της Κυβέρνησής μας. Χρειάζεται μια ελκυστική τιμή για να μπορέσουμε να προσελκύσουμε επενδυτές στο ΒΙΠΑ Καστοριάς.

Σε συνεργασία με την ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. πετύχαμε μείωση 15% στο κόστος γης για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. Υπάρχουν επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν. Εάν υπάρξει ανάλογη κίνηση και από την Περιφέρεια, δεχτεί δηλαδή να μειώσει και το δικό της ποσοστό, τότε μπορούμε να πετύχουμε ακόμη καλύτερη τιμή.

Η περιοχή διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα και έχει αναπτυξιακή προοπτική και σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε από κοινού Κυβέρνηση και τοπικοί φορείς.

Ακούστε τι δήλωσαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μπάμπης Καραταγλίδης, η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, ο βουλευτής Καστοριάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας, και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. Αθανάσιος Ψαθάς.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε πρόσφατη συνάντηση εργασίας του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση με την κ. Αντωνίου, στο επίκεντρο βρέθηκε το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει η Βόρεια Ελλάδα και τα κίνητρα που προσφέρει η χώρα μας σε υποψήφιους επενδυτές.

«Συνεχίζουμε με εντολή του Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη να κάνουμε την Ελλάδα φιλικό προορισμό για επενδύσεις. Όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη η ανάπτυξη και περεταίρω αξιοποίηση των Βιομηχανικών Περιοχών είναι στις προτεραιότητες της Κυβέρνησής μας ανέφερε» μεταξύ άλλων η κ. Αντωνίου και πρόσθεσε :

«Σε αγαστή συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για επενδύσεις και στη Δυτική Μακεδονία, που βρίσκεται σε καθεστώς μετάβασης. Το ΒΙΠΑ Καστοριάς αποτελεί μία σπουδαία ευκαιρία για τόνωση της επιχειρηματικότητας και καταπολέμηση της ανεργίας στην περιοχή. Οι υποδομές υπάρχουν, τα κίνητρα είναι ευνοϊκά, το ενδιαφέρον μεγάλο. Συνεπώς είναι στο χέρι μας να πάμε την Καστοριά ένα βήμα μπροστά, στη θέση που της αξίζει.».

Σημείωση: Εκ παραδρομής γράφτηκε ότι παρόν στην εκδήλωση ήταν και ο κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης από την ΔΕΕΠ Καστοριάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here