Η Μαρία Αντωνίου στην Ολομέλεια της Βουλής: “Με τη ψήφο μας στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς τον απανταχού Ελληνισμό ότι θέλουμε τη φωνή τους να ακούγεται δυνατά”

“Οι πολιτικές συνθήκες έχουν ωριμάσει και αποτελεί μία ιστορική συγκυρία για να δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού, που αποτελούν τους πρεσβευτές μας σε όλο τον κόσμο, να τους δοθεί η δυνατότητα του εκλογικού δικαιώματός τους”, υπογράμμισε η βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης του σχεδίου νόμου «Άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού».

Η Μαρία Αντωνίου σημείωσε ότι “η συναίνεση σε αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία αποτελεί ένα στοίχημα αξιοπιστίας και ότι με τη ψήφο μας στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς τον απανταχού Ελληνισμό. Θέλουμε τη φωνή τους να ακούγεται δυνατά. Γιατί δεν είναι θέμα κομματικό, είναι θέμα υπερκομματικό, είναι θέμα εθνικό. Είναι θέμα αξιοπιστίας. Είναι θέμα Δημοκρατίας. Και οφείλουμε να σταθούμε αντάξιοι της ιστορικής μας ευθύνης.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι και η ίδια έχει γίνει δέκτης πολλών και σημαντικών αντιδράσεων εκ μέρους των ομογενειακών ενώσεων, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την Καστοριά, από την οποία κατάγεται ένας αξιοσημείωτος αριθμός ομογενών, που έχουν ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία, ισχύ, ακμή και δράση στις ομογενειακές κοινότητες του εξωτερικού και ιδιαίτερα τον Σύλλογο Καστοριέων «ΟΜΟΝΟΙΑ» Νέας Υόρκης που εδώ και πολλές δεκαετίες στηρίζει με υποτροφίες τους αριστεύσαντες μαθητές των σχολείων της Καστοριάς, καθώς και με δωρεές διάφορους οργανισμούς της περιοχής.

Η ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στο 3:00:00

https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#26692ea6-39d2-4fbb-bf4a-b04a00192028

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here