Τρίτο Πάσχα από την έναρξη της πανδημίας και οι ειδικοί προειδοποιούν για την τήρηση των μέτρων  – Η επιδημιολογική επιτήρηση είναι συνεχής και αν τα πράγματα δεν πάνε καλά θα πάρουμε μέτρα ανέφερε η Μίνα Γκάγκα

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και στις επιδημιολογικές συνθήκες μέσα στις οποίες θα γιορτάσουμε το τρίτο Πάσχα από την έναρξη της πανδημίας αναφέρθηκαν οι αρμόδιοι την Παρασκευή από το υπουργείο Υγείας.

Την ενημέρωση πραγματοποίησαν οι κ.κ. Μίνα Γκάγκα, αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και Γκίκας Μαγιορκίνη επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Η κα Γκάγκα όπως και η κα Παπαευαγγέλου μίλησαν για βελτίωση της πανδημίας, ωστόσο τονίστηκαν τα μέτρα προστασίας με τα οποία θα πρέπει να γιορτάσουμε το Πάσχα.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων έχει φτάσει τα 33 έτη», είπε επίσης η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία αναφέρθηκε και στην τέταρτη δόση του εμβολίου, παραθέτοντας σχετικά στοιχεία νέων μελετών.

Από την πλευρά της η Βάνα Παπαευαγγέλου είπε ότι «ο ιός δεν έχει γίνει κοινό κρυολόγημα. Σε όλον τον δυτικό κόσμο οι προσωπικές επιλογές καθορίζουν την πορεία του ιού σημείωσε και πρόσθεσε ότι αυτό είναι το Τριτο Πάσχα από την έναρξη της πανδημίας. Μέ μάσκα πρέπει να πάμε στις εκκλησίες. Η τήρηση των μέτρων θα μας βοηθήσει να περάσουμε καλά και με ασφάλεια.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις δηλώσεις Πλεύρη ότι τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν ξανά τον Σεπτέμβριο, η κα Γκάγκα είπε ότι «ανά πάσα στιγμή υπάρχει επιδημιολογική επιτήρηση. Ο προγραμματσμός μας είναι να τα ξαναδούμε τον Σεπτέμβριο αλλά εάν δεν πάνε όλα καλά τότε εδώ είμαστε για να πάρουμε μέτρα».

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here