Στο μικροσκόπιο του αμερικάνικου Υπουργείου Συγκοινωνιών βρίσκονται οι αερόσακοι της εταιρίας Takata που έχουν τοποθετηθεί σε σχεδόν 30 εκ. οχήματα και για τους οποίους διεξάγεται έρευνα σχετική με χρήση προβληματικών πυροκροτητών.

Η NHTSA, η Αμερικάνικη Ομοσπονδία για την Ασφάλεια των μεταφορών, που υπάγεται στο Υπουργείο Συγκοινωνιών των ΗΠΑ, έχει θέσει θέμα ελέγχου των αερόσακων σε 30 εκατομμύρια οχήματα.
Αφορμή για τον έλεγχο αυτό, είναι η εταιρεία Takata, κατασκευάστρια αερόσακων, η οποία το 2017 πέρασε σε καθεστώς πτώχευσης και στη συνέχεια εξαγοράστηκε από την Key Safety Systems. Η Takata Corporation είναι υπεύθυνη για την παραγωγή εκατομμυρίων αερόσακων, με κάποια από αυτά να «συνδέονται» απευθείας με 400 τραυματισμούς και τουλάχιστον 28 θανάτους.

Η NHTSA (Εθνική Αρχή για την Ασφάλεια της Κυκλοφορίας στους Αυτοκινητόδρομους) άνοιξε μια ακόμη έρευνα που εν προκειμένω αφορά περί τα 30 εκατομμύρια οχήματα που πουλήθηκαν στις ΗΠΑ και είναι εξοπλισμένα με δυσλειτουργικά στοιχεία ασφαλείας. Αυτά τα οχήματα παρήχθησαν από το 2001 έως το 2019 και εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως το εύρος των αυτοκινήτων που αφορά η έρευνα γίνεται πολύ μεγάλο.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες που «εμπλέκονται» στην έρευνα, είναι μεταξύ άλλων οι: General Motors, Ford, Chrysler, Tesla, Honda, Toyota, Subaru, Mazda, Mercedes-Benz, BMW, Porsche και Jaguar- Land Rover. Μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει θέση κάποια από αυτές για την έρευνα και περιμένουμε τις επόμενες ημέρες να έχουμε νεότερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here