Στην ιστορική και μαρτυρική Βασιλειάδα βρέθηκε σήμερα, Κυριακή ΙΒ’ Λουκά, ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ, προκειμένου να τελέσει την Θεία Λειτουργία αλλά και το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σμύρνης Βασιλείου, του λογίου και ασκητικού Επισκόπου που καταγόταν από το χωριό αυτό και φέτος συμπληρώθηκαν 110 χρόνια από την κοίμησή του.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος και συλλειτούργησαν δύο Ιερείς και οι Διάκονοι. Οι πιστοί, αψηφώντας το κρύο της εποχής, προσήλθαν στον Ναό για να τιμήσουν την μνήμη του μακαριστού συντοπίτη τους.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο επιχώριος Επίσκοπος, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα και συγκεκριμένα στην κραυγή των λεπρών : «Ιησού επιστάτα, ελέησον ημάς». Μέσα σε αυτήν την φράση κρύβεται η νοερά προσευχή, εξήγησε, και αναφέρθηκε στη σημασία αυτής της προσευχής, καταθέτοντας παραδείγματα από την ζωή των οσίων Γερόντων της εποχής μας, Εφραίμ του Κατουνακιώτου, Ιωσήφ Βατοπαιδινού και Εφραίμ Αριζονίτου.

Προ της απολύσεως, τελέστηκε το ιερό μνημόσυνο του μακαριστού Βασιλείου αλλά και ευλογήθηκε η Βασιλόπιτα του Ναού για την έναρξη του νέου έτους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Πηγή: imkastorias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here