Σε ένα μεγάλο ατόπημα υπέπεσε ο δήμος Καστοριάς, αναφορικά με την επιλογή των προσώπων που θα εκπροσωπήσουν την πόλη μας, κατά τη φιλοξενία της Ολυμπιακής Φλόγας στην Καστοριά.

Του Μάρκου Πετρόπουλου

Η Καστοριά έχει επιλεγεί, από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ως σταθμός φιλοξενίας της Ολυμπιακής Φλόγας, την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017, ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα φιλοξενηθούν στην πόλη Πιόνγκτσανγκ της επαρχίας Γκάνγουον, της Νότιας Κορέας από 9 έως 25 Φεβρουαρίου του 2018.

Έτσι λοιπόν ο δήμος Καστοριάς, μπήκε στη διαδικασία να επιλέξει αυτούς τους αθλητές, οι οποίοι και θα συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού. Η επιλογή σύμφωνα με το δήμο έγινε από ειδική επιτροπή.

Τελικά, όμως, από τους αθλητές που επελέγησαν, «απορρίφθηκαν» άνθρωποι, οι οποίοι πραγματικά διαφημίζουν την πόλη μας σε όλο τον κόσμο. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Θωμαΐς Εμμανουηλίδου, η οποία όχι μόνο «πληροί τις προϋποθέσεις», αλλά το ήθελε κιόλας!

Μάλιστα η ίδια, όσο βρισκόταν στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, αγωνιζόμενη με τα ελληνικά χρώματα, κατέθεσε μέσω του πατέρας της αίτηση συμμετοχής, δείχνοντας έτσι τη θέληση και την επιθυμία της να συμμετέχει.

Φάνηκε όμως ότι δεν ήταν αρκετό, αφού τελικά, ο δήμος Καστοριάς «ξέχασε» και αυτή και τα μετάλλια της…

«Εγώ προσπαθώ να διαφημίζω την Καστοριά, όπου κι αν αγωνίζομαι, όπου και αν βρίσκομαι», δήλωσε η πρωταθλήτρια της κωπηλασίας στη ΣΕΝΤΡΑ, εκφράζοντας παράλληλα το παράπονο ότι οι άνθρωποι του δήμου δεν δείχνουν να το εκτιμούν.

Μάλιστα χθες, με ανάρτησή της στο facebook γράφει «Δυστυχώς στην ζωή δίνεις πολλά και δεν παίρνεις ούτε τα μισά… Αυτό είναι γνωστό! Δεν περίμενα όμως από την πόλη στην οποία ξεκίνησα τον αθλητισμό,και την έχω τιμήσει κατακτώντας πολλά μετάλλια σε πανελλήνια και βαλκανικά πρωταθλήματα όπως και τα δυο παγκόσμια, ένα χρυσό και ένα χάλκινο, να μην μου δώσει την ευκαιρία να την εκπροσωπήσω σε μια τόσο σημαντική δραστηριότητα… να τρέξω και εγώ με την ολυμπιακή φλόγα…!!
Δεν γνωρίζω ποιος λόγος οδήγησε τους δημοτικούς άρχοντες να μην με βάλουν ανάμεσα στους αθλητές που επέλεξαν αλλά είναι ειρωνεία κατά την γνώμη μου να μου κάνουν πρόταση από άλλη πόλη για να την εκπροσωπήσω και όχι εκείνη που μεγάλωσα και την αναφέρω όπου σταθώ».

Στο ίδιο μήκος κύματος με τη Θωμαή και ο πατέρας της Δημήτρης, ο οποίος, σε επικοινωνία μας μαζί του, μας εξέφρασε την πικρία του για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής, τονίζοντας παράλληλα ότι «η επιλογή των προσώπων δεν έγινε από την Ολυμπιακή Επιτροπή» αλλά από το Σκαπέρδειο Δημοτικό Μέγαρο…

Όσον αφορά τώρα τη Θωμαή, η ίδια δεν κρύβει την θλίψη της για τον αποκλεισμό αυτό, ενώ… ψάχνει και εκείνη τους λόγους του αποκλεισμού. «Φταίει η μεταγραφή μου στο Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης; Φταίνε οι πολλοί αθλητές από την κωπηλασία; Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω…».

Για την ιστορία οι αθλητές που θα συμμετέχουν είναι οι: Βασιλείου Αναστάσιος (χιονοδρομία), Στεργιάκας Χρήστος (κωπηλασία), Τσουρτσούλας Ευάγγελος (κωπηλασία), Γιαζιτζίδου Χριστίνα (κωπηλασία), Χρήστου Γιάννης (κωπηλασία), Κεχαγιά Φωτεινή (χιονοδρομία) και Κοντονίνας Δημήτριος (ποδηλασία).

Από την πλευρά του, τέλος, ο αντιδήμαρχος Καστοριάς, Λάζαρος Ζήσης, υποστήριξε ότι η κ. Εμμανουηλίδου δεν προτάθηκε από κάποιο σύλλογο, ενώ δήλωσε ότι ο ίδιος την συμπεριέλαβε στη λίστα, αλλά η Ολυμπιακή Επιτροπή την απέρριψε. «Ο δήμος έκανε το καθήκον του στο έπακρο», δήλωσε ο κ. Ζήσης στο ραδιόφωνο του alpha fm, συμπληρώνοντας ότι «προσπαθήσαμε τουλάχιστον να είναι συνοδός της Χριστίνας Γιαζιτζίδου, στο άναμμα του βωμού, αλλά η ίδια δεν δέχθηκε».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here