Μόλις τελείωσε η έκτακτη σύσκεψη των Περιφερειαρχών και του προεδρείου της ΚΕΔΚΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο.
Θέματα που συζητήθηκαν ήταν η πλήρη κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων στους ΟΤΑ και υποστηρικτικά των μονάδων υγείας σε υλικά προστασίας. Η συνδρομή των Περιφερειών και των Δήμων για την εφαρμογή των μέτρων της Κυβέρνησης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ο ρόλος των κοινωνικών και προνοιακών δομών των ΟΤΑ και η περαιτέρω ενεργοποίηση τους για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων και των ηλικιωμένων στις ανάγκες της καθημερινότητας. Τέλος, μέτρα για τους εργαζομένους και εκπροσώπους των ΟΤΑ για τις μετακινήσεις τους κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.
Από πλευράς μου ενημέρωσα τον Υπουργό για την απόφαση του Π.Σ. να στηρίξουμε τα νοσοκομεία της Περιφέρειας με υλικά προστασίας των εργαζόμενων και την ανάγκη για επιπλέον στήριξη και των Κέντρων Υγείας. Την προετοιμασία που κάνουμε να στηθεί εργαστήριο ελέγχων δειγμάτων με μέριμνα της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τον ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης, στη Δυτική Μακεδονία.
Επίσης έθεσα υπόψιν του υπουργού την κατάσταση στη Δυτική Μακεδονία με έμφαση το Νοσοκομείο Καστοριάς και την περαιτέρω στήριξη του και τα δύο χωριά του Δήμου Βοΐου, Δαμασκηνιά και Δραγασιά που είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Την πρωτοβουλία της Περιφέρειας για γραφεία και τηλεφωνικές γραμμές επικοινωνίας ψυχολογικής υποστήριξης πολιτών σε κάθε ΠΕ, καθώς και τηλεφωνικών γραμμών ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα κορωνοϊού.
Τέλος ενημέρωσα για αναφορες εργαζομένων στο εργοτάξιο της μονάδας 5 της Πτολεμαΐδας, για αυξημένη συγκέντρωση εργαζομένων πέραν των ορίων που έθεσε η Κυβέρνηση.
Γιώργος Κασαπίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here