Η Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων του Δισπηλιού για τη διαχείριση του θέματος του νερού, ανακοινώνει τα εξής:

Η Επιτροπή που αναδείχθηκε μέσα από τη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων και υπό την αιγίδα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου, συστάθηκε σε νόμιμο Σώμα και εκπροσωπείται νομικά. Εχει εξουσιοδοτηθεί να αναδείξει τη λαϊκή βούληση και τη φωνή όλων των κατοίκων του Δισπηλιού.

Ως εκ τούτου, διαμέσου των μελών της, απευθύνεται προς όλες τις κατευθύνσεις και προς όλους τους αρμόδιους φορείς,ασκώντας κριτική, αναζητώντας απαντήσεις και διερευνώντας τρόπους επίλυσης του προβλήματος.Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την Εισαγγελική έρευνα, γι’αυτό και στηρίζει την κίνηση των πολιτών που στράφηκαν στη Δικαιοσύνη, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην Εισαγγελική Αρχή.

Επιπλέον, δεν καθοδηγείται από καμία πολιτική δύναμη ή σκοπιμότητα. Δεν απευθύνεται προσωπικά στον οιονδήποτε, ούτε έχει σκοπό να βλάψει την ηθική υπόσταση κανενός.Απευθύνεται αποκλειστικά σε φορείς και θεσμούς, κρίνει και καταδεικνύει, όχι πρόσωπα αλλά ιδιότητες και διαδικασίες.

Για την ανάδειξη του σοβαρού προβλήματος της μόλυνσης του νερού που οδήγησε στην διακοπή της υδροδότησης του οικισμού για 23 μέρες (έως σήμερα 3/8) έχει προβεί στις ακόλουθες ενέργειες:

Συνέταξε, μέσω του νομικού εκπροσώπου της, σχετικό υπόμνημα με όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης και τα αιτήματα των κατοίκων.Το υπόμνημα κατατέθηκε σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και σε θεσμικούς φορείς.

Πραγματοποίησε συνάντηση με το Δήμαρχο, τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, καθώς και με την Προϊσταμένη του Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής και παρέθεσε τους προβληματισμούς και τις ενστάσεις των κατοίκων του οικισμού ως προς τη διαχείριση του προβλήματος-πριν και μετά την ανάδειξη του- ,ως προς τα αίτια και ως προς τις τωρινές αλλά και τις μελλοντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων. Επιπλέον ζήτησε να γίνει στο Δισπηλιό επίσημη ενημέρωση από ειδική επιστημονική ομάδα.

Ανέδειξε και συνεχίζει να αναδεικνύει με κάθε τρόπο το ζήτημα, την αγανάκτηση την αγωνία και τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι κάτοικοι του Δισπηλιού, μέσα από τα ΜΜΕ και διαδίκτυο.

Ήρθε σε επαφή με το ΠΕΧΩΔΕ, κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας και προώθησε τις πληροφορίες που ζητήθηκαν.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των παραπάνω ενεργειών, οι κάτοικοι του Δισπηλιού θα αποφασίσουν σε νέα λαϊκή συνέλευση με ποιον τρόπο θα κινηθεί στη συνέχεια η Επιτροπή.

Με τιμή
Η Συντονιστική Επιτροπή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here