Στην νότια παραλία της Καστοριάς οι κυβερνητικές πρακτικές τείνουν να δημιουργήσουν (για μία ακόμη φορά) μια άναρχη κατάσταση εκ του μη όντος. Μέχρι τώρα ίσχυε ένα καθεστώς ενοικίασης χώρου από τον Δήμο με αποτέλεσμα τσάτα-πάτρα να έχει δημιουργηθεί μια συμπαθητική γραφική κατάσταση με την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από την πλευρά της λίμνης.

Διεκδικώντας δικαιώματα κυριότητας η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου υποχρέωσε όλες τις καφετέριες να αποτραβηχτούν αφήνοντας μια απόσταση 5 μέτρων από το κύμα. Αυτό ανάγκασε τους καταστηματάρχες να μεταφέρουν τα τραπεζοκαθίσματα στην επάνω πλευρά της προκυμαίας και αρκετοί εξ αυτών -προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους- έκριναν σκόπιμο να καταλάβουν και την έκταση του γκαζόν που ακολουθεί. Πράγμα το οποίο φυσικά και είναι ανεπίτρεπτο και οφείλει να απαγορευτεί ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ, όσο είναι ακόμα καιρός, προτού η κατάσταση προλάβει να παγιωθεί γιατί μετά (ως συνήθως) θα αρχίσουν οι γνωστές ελληνικές παλαβομάρες περί ‘κεκτημένων δικαιωμάτων’.
Χθες, όπως έγραψε μια κυρία, συνέβη και το πρώτο παρατράγουδο αυτής της έκρυθμης κατάστασης. Μετά το δειλινό σε μία περιοχή άνοιξαν αυτόματα τα ρελέ ποτίσματος του γκαζόν (ως οφείλουν να ανοίγουν κάθε καλοκαιρινό βράδυ για να μείνει το γκαζόν, γκαζόν και να μη μετατραπεί σε άχυρο) και καταβρέξανε ένα σωρό πελάτες που είχαν απλώσει τις αρίδες τους επάνω του.
Συνέπεια η γνωστή κι η εύκολη.
Επιασαν όλοι να βρίζουν τον Δήμο επειδή για μια φορά ΕΚΑΝΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ.
Καταστάσεις δηλαδή γνήσιας ελληνικής τρέλλας
Αν διαβάζουν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, καλά είναι να κινητοποιηθούν έγκαιρα. ΕΓΚΑΙΡΑ ΛΕΜΕ!

Λεωνίδας Εκιντζόγλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here