Για την κρίσιμη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο για την εξέλιξη του Φράγματος Νεστορίου, έπειτα αίτημα των αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών της περιοχής, μίλησε στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6 ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σαββόπουλος.

Η σύσκεψη θα γίνει παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, ενώ όπως σημείωσε ο κ. Σαββόπουλος στη σύσκεψη θα συμμετέχει μέσω skype και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας. θα συμμετέχουν επίσης οι τρεις δήμαρχοι του Νομού, Γ. Κορεντσίδης, Π. Κεπαπτσόγλου και Χρ. Γκοσλιόπουλος, οι βουλευτές, Ζήσης Τζηκαλάγιας και Ολυμπία Τελιγιορίδου και η διευθύντρια του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Καστοριάς και οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συνεταιρισμών του Νομού.

Μάλιστα, σημείωσε ότι η σύσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί με το βλέμμα στην προγραμματισμένη επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη.

Παράλληλα, ο κ. Σαββόπουλος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία των δημάρχων Καστοριάς και Νεστορίου για τη σύσταση ενεργειακής κοινότητας και τη δημιουργία φωτοβολταϊκου πάρκου (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ), αλλά και τις προσπάθειες να δημιουργηθεί ένα σχήμα με όλους του δήμους υπό την «ομπρέλα» της Περιφέρειας. Σημείωσε δε ότι με το θέμα ασχολείται η περιφερειακή Σύμβουλος, Κάλι Κυριακίδου.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε και στη σήραγγα της Κλεισούρας και το διαγωνισμό που έχει ξεκινήσει αλλά και στο ζήτημα του ιστορικού Τροπαίου της ομάδας της Καστοριάς, μιλώντας με συγκίνηση για το Έπος της ομάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here