Επικήδειο λόγο εκφώνησε σήμερα, ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, κατά την εξόδιο ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτου κυρου Παύλου, που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Σιάτιστας, καθώς 8 κοινότητες του Δήμου, υπάγονται στην Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης που διοικούσε ο εκλιπών Ιεράρχης.

Για να ακούσετε την επικήδειο σύρετε το βίντεο στο χρόνο 1.48.00 περίπου. Κάτω από το βίντεο μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο.

Αποχαιρετούμε σήμερα συντετριμμένοι τον άξιο Ιεράρχη, τον φωτισμένο Ποιμένα μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρό Παύλο, ο οποίος τίμησε με την πολιτεία του την αρχιερωσύνη και το όνομα του χριστιανού.
Ως Δήμαρχος του Δήμου Άργους Ορεστικού, στα διοικητικά όρια του οποίου ανήκουν οκτώ οικισμοί της Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, μεταφέρω την ειλικρινή θλίψη τόσο σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεδρίασε εκτάκτως και εξέδωσε σχετικό ψήφισμα, όσο και των κατοίκων, που για δεκατρία συναπτά έτη βρίσκονταν υπό την εμπνευσμένη πνευματική διακονία και καθοδήγηση του μακαριστού Ποιμενάρχου.
Η συνεργασία του Δήμου Άργους Ορεστικού, και ειδικά εμού προσωπικά μαζί του, υπήρξε πάντοτε μία μοναδική εμπειρία. Η πνευματικότητά του, το εκκλησιαστικό του ήθος, η πιστότητά του στην ευθύνη του αρχιερατικού του αξιώματος, η προσήνεια και η απροσποίητη ευγένειά του μετέδιδαν αφειδώλευτα στους πάντες τη χαρά και την πνευματική αναψυχή.
Τα πανθομολογούμενα αυτά χαρίσματα δικαιολογούν, νομίζω, απολύτως την πεποίθησή μας ότι σήμερα δεν απο-χαιρετούμε τον μακαριστό Ιεράρχη μας, αλλά τον χαιρετούμε, διότι η γνησιότητα της μαρτυρίας του δεν θα τον καταστήσει ποτέ απόντα. Άλλωστε, ήδη από τον επίγειο βίο του, είχε καταφέρει να συνιστά πρότυπο εκκλησιαστικού ανδρός. Αυτό το πρότυπο θα συνεχίσει να είναι κανόνας φωτεινός, άξιος για μίμηση από οποιονδήποτε θέλει να ανταποκριθεί με τιμιότητα στη χριστιανική του κλήση.
Ευχόμαστε η λαμπρή εκκλησιαστική παρακαταθήκη του να τον παρουσιάσει ακέραιο στο θρόνο του Θεού και τον παρακαλούμε από εκεί να πρεσβεύει υπέρ ημών.

Καλό παράδεισο τίμιε εργάτη του Ευαγγελίου!
Καλή Ανάσταση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here