Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Κρανοχωρίου τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού επί τη εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης της θαυματουργού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Να σημειώσουμε ότι ο Σεβασμιώτατος έχει δωρίσει στην Ενορία του Κρανοχωρίου τεμάχιο Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μαρίνας, προς ευλογία και αγιασμό του χριστεπωνύμου πληρώματος.

Στον λόγο του ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στον 33ο ψαλμό «Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν..», και τόνισε πως όσοι έχουν αληθινή πίστη και εκζητούν τον Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό, απολαμβάνουν τα αγαθά του Παναγίου Πνεύματος.

Αυτό έκανε στη ζωή της και η 15χρονη Αγία Μαρίνα, η οποία πόθησε στην καρδιά την πίστη στον Χριστό, μαρτύρησε ομολογώντας το όνομά Του και ανεδείχθη φίλη Του.

Και συμπλήρωσε πως αυτό το οποίο θα σώσει την πατρίδα μας από τις επιβουλές και τις υπονομεύσεις, είναι η μετάνοιά μας και η επιστροφή μας στο θέλημα του Ιησού Χριστού.

Agia_Marina_Kranoxori001.jpgAgia_Marina_Kranoxori002.jpgAgia_Marina_Kranoxori003.jpgAgia_Marina_Kranoxori004.jpgAgia_Marina_Kranoxori005.jpgAgia_Marina_Kranoxori006.jpg

Πηγή: imkastorias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here