«Μέχρι τα Ελευθέρια της Καστοριάς θα έχουμε την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη»

Για τη διαδικασία εκλογής νέου Μητροπολίτη Καστοριάς μίλησε στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών.

«Αυτός που θα εκλεγεί, όποιος και εάν είναι, θα αγαπήσει τον τόπο, τα προβλήματα του, θα επιτύχει. Ο κόσμος έχει ανάγκη από αγάπη και είναι σίγουρο ότι θα δώσει αγάπη», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος. «Ένα χαρακτηριστικό πρέπει να έχει, την αγάπη, Εάν υπάρχει αγάπη, θα γίνουν θαύματα», είπε.

Οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί να γίνουν την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, ενώ σύμφωνα με το εκκλησιαστικό τυπικό το πρωί της Παρασκευής, στο Καθολικό της  Μονής Πεντέλης, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του νεωτέρου τη τάξει Μητροπολίτου, του Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου. Αμέσως μετά θα αρχίσει η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η απαιτούμενη διαδικασία που προηγείται των εκλογών έτσι ώστε να αποφασίσει η Ιεραρχία το δι’ εκλογής ή δια μεταθέσεως πλήρωση των θέσεων θα γίνει στην αρχή και για τις πέντε Μητροπόλεις μαζί.

Οι προς πλήρωση κενές θέσεις σε Μητροπόλεις πλέον της Καστοριάς είναι οι Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, Πολυανής και Κιλκισίου, Περιστερίου και Θήρας, Αμοργού και Νήσων. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά, επί Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, που θα γίνουν εκλογές για πέντε χηρεύουσες Μητροπόλεις, με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος να επισημαίνει ότι η άποψη του Αρχιεπισκόπου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here