Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας & η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς στην τελετή Αγιασμού στο εμφιαλωτήριο «Νερά Πηγών Γράμμου ΑΕ».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη παραβρέθηκαν, το Σάββατο 02 Απριλίου 2022, στον αγιασμό που τέλεσε ο Σεβεσμιότατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Καλλίνικος, στην υποκατασκευή μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης νερού: «Νερά Πηγών Γράμμου Α.Ε.», η οποία ανήκει στον όμιλο ¨Τσάκος¨.

Ο αγιασμός έγινε στο πλαίσιο έναρξης των εργασιών της κατασκευαστικής εταιρίας και αποτελεί την πρώτη μεγάλη επένδυση στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, που πραγματοποιείται από  τον όμιλο «Τσάκο».

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη επένδυση, πλήρως καθετοποιημένη, η οποία έχει να κάνει με την κατασκευή του αγωγού που θα μεταφέρει το νερό από τις πηγές του Πευκόφυτου προς το εργοστάσιο εμφιάλωσης, την μονάδα εμφιάλωσης του φυσικού μεταλλικού νερού, την μονάδα αποθήκευσης και τη διαχείριση logistics.

Η συγκεκριμένη επένδυση σηματοδοτεί την αρχή προσέλκυσης επενδύσεων στον τόπο, ενώ οι δυνατότητες που παρέχουν τα υψηλά ποσοστά  επιδοτήσεων του νέου αναπτυξιακού νόμου, προμηνύει την έλευση και άλλων αντίστοιχων επενδύσεων, με αποτέλεσμα την δημιουργία θέσεων εργασίας και τοπικής  ανάπτυξης.

Η Περιφερειακή Αρχή εναρμονίζεται με την κυβέρνηση, η οποία έχει  θέσει ισχυρά θεμέλια για ένα εξωστρεφές και σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον. Μέσω της απλοποίησης των διαδικασιών και των υψηλών κινήτρων που δίνει ο αναπτυξιακός νόμος, σηματοδοτεί την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της περιοχής και ενισχύει τις επενδύσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here