Για την έναρξη των εργασιών του έργου διευθέτηση της κοίτης του ποταμού Αλιάκμονα από την περιοχή του δασυλλίου μέχρι τη Σκάλκη (ΦΑΣΗ 1) και την σχετική ανακοίνωση του Περιβαλλοντολογικού Σύλλόγου ΣΜΙΞΗ, μίλησε στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6, ο δήμαρχος του Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου.

«Για την τελική μελέτη του έργου, ελήφθησαν υπόψη τα πιο νέα υδρολογικά και μετεωρολογικά δεδομένα αλλά και η ίδια η κατάσταση που υπήρχε στην κοίτη. Δεν ξυπνήσαμε ένα πρωί και είπαμε να πάμε να κόψουμε δέκα ή εκατό ή 1000 δέντρα. Ούτε ξύπνησε κάποιος άλλος το επόμενο πρωί και είπε να κόψουμε 500» εξήγησε ο δήμαρχος του Άργους Ορεστικού και συνέχισε: «Μην ξεχνάμε ότι την τελευταία δεκαετία έχει πλημμυρίσει ο Αλιάκμονας τουλάχιστον τρεις φορές καταστρέφοντας ζωικό κεφάλαιο, αγροτικό κεφάλαιο, μηχανήματα, ισοπεδώνοντας περιοχές και αλλάζοντας άρδην τη μορφολογία αγροτεμαχίων αλλά και του ίδιου του παραποτάμιου δάσους. Πλημμύρισαν βοηθητικά γήπεδα, έγιναν καταστροφές σε υποδομές. Και θυμάμαι το 2016, όταν τα παιδιά από τη ΣΜΙΞΗ είχαν βγάλει ένα δελτίο Τύπου που έδειχναν πλημμυρισμένο όλο το δασάκι, το βοηθητικό γήπεδο, και τμήμα και του Δημοτικού Σταδίου λέγοντας πως αυτή την κατάσταση του Άργους. Επειδή λοιπόν δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε τέτοια κατάσταση ξανά και αφού πρώτα δώσαμε λύση -και να πω ότι ήταν πρώτιστο μέλημα αυτής της Δημοτικής Αρχής- στις πλημμύρες εντός της πόλης, με δύο έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, για να μην πνιγεί κόσμος, πάμε να δώσουμε λύση εκεί».

Αναφορικά με την ανακοίνωση της ΣΜΙΞΗΣ ο δήμαρχος σημείωσε ότι υπήρξε πάντα αρωγός στις δράσεις του συλλόγου, έμπρακτα τόσο σε χρηματοδότηση όσο και σε υπηρεσίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here