ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς και Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς Ολυμπίας Τελιγιορίδου ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς και Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς Ολυμπίας Τελιγιορίδου «Επίσκεψη του Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στην Καστοριά».

«Επίσκεψη του Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στην Καστοριά».

«Επίσκεψη του Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στην Καστοριά».

Ενθουσιώδη υποδοχή επιφύλαξαν οι πολίτες της Καστοριάς στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη στις 6-12-2022.
Τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκαν, το μέλος της ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου , τα μέλη της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς και πλήθος κόσμου.
Ο κ. Τσίπρας συζήτησε με πολίτες, καταστηματάρχες και φορείς για τις ακραίες ανατιμήσεις και την έκρηξη της ακρίβειας στην ενέργεια, τα καύσιμα και στα βασικά αγαθά που μαζί με τη δραματική μείωση των εισοδημάτων, την μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, τη διόγκωση του ιδιωτικού χρέους και τις μεγάλες αυξήσεις στις δόσεις των δανείων υπό τον κίνδυνο μαζικών πλέον πλειστηριασμών ακόμα και της πρώτης κατοικίας, οδηγούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε λουκέτα και την κοινωνία σε απόγνωση.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απευθυνόμενος στους πολίτες τόνισε:
«Επισκέπτομαι σήμερα την πόλη της Καστοριάς, μία από τις ομορφότερες πόλεις της χώρας μας, που δυστυχώς όμως αντιμετωπίζει τρομακτικά προβλήματα και οφείλουμε όλοι να σκύψουμε πάνω σε αυτά.
Ξέρω ότι επισκέπτομαι μία πόλη που οι κάτοικοι δεν είναι σαν όλες τις άλλες περιοχές της χώρας, που έχει ανάγκη θέρμανσης 4 – 5 μήνες το χρόνο, αλλά 8 ίσως και παραπάνω μήνες τον χρόνο. Έχετε από τις χαμηλότερες θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα και από τους πιο παρατεταμένους χειμώνες.
Η κατάσταση με την τρομακτική αύξηση της τιμής της ενέργειας σε συνδυασμό με την κρίση την πληθωριστική, την ακρίβεια, που τη βλέπετε παντού, κυρίως στο σούπερ μάρκετ, καθιστά τη ζωή των ανθρώπων εδώ εξαιρετικά δύσκολη.
Στην Αθήνα συνηθίζω να λέω ότι σώνεται το εισόδημα τις τρεις πρώτες εβδομάδες. Εδώ φεύγει από τις πρώτες 15 ημέρες του μήνα.
Άρα λοιπόν, εδώ πρέπει να υπάρξει άμεσα ένα σχέδιο για να προστατευτεί ο πληθυσμός. Δεν μπορεί στο 2022 να έχουμε ανθρώπους που θα είναι στο κρύο και στην παγωνιά αβοήθητοι.
Θέλω όμως να σας πω και κάτι άλλο. Αυτό που συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα αλλά εδώ σε πολύ μεγάλη ένταση είναι το αποτέλεσμα άδικων επιλογών.
Μας λένε ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, αλλά η αισχροκέρδεια δεν είναι εισαγόμενη, είναι ελληνική. Και δυστυχώς στις μέρες μας τείνει να γίνει νόμος το άδικο και κανονικότητα οι ανισότητες. Το γνωρίζετε αυτό και το βλέπετε.
Οι επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά δεν έχουν να βγάλουν τον μήνα διότι το πετρέλαιο, διότι το ρεύμα, έχει πάει στα ύψη και χρειάζονται δυο μισθοί και τρεις μισθοί για να καλύψουν μονάχα τις αυξήσεις του ρεύματος. Την ίδια στιγμή, όμως, οι ενεργειακές εταιρείες θησαυρίζουν.
Τα κέρδη που είχαν από την αρχή της κρίσης ήταν πάνω από 3 δισ. Μόνο τον μήνα Σεπτέμβριο είχαν 500 εκ. κέρδη.
Οι αγρότες μου λένε παντού ότι δεν μπορούν να βρουν να πουλήσουν τα προϊόντα τους πάνω από το κόστος. Πουλούν κάτω από το κόστος.
Την ίδια στιγμή όμως στα ράφια του σούπερ μάρκετ τα ίδια προϊόντα ο καταναλωτής τα βρίσκει τρεις φορές επάνω.
Ο κόσμος δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης να ζεσταθεί το χειμώνα και ιδίως εσείς εδώ στην Καστοριά. Την ίδια στιγμή όμως οι εταιρείες πετρελαιοειδών κάνουν ρεκόρ κερδών μέσα στο 2022.
Μεγάλο θέμα είναι λοιπόν αυτή η αδικία που έχει γίνει νόμος.
Και βλέπετε τι γίνεται γύρω μας.
Αν κλέβεις τα σπίτια των ανθρώπων μέσω των τραπεζών και των funds μπορεί να γίνεις και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος. Αν όμως κλέψεις 20 ευρώ βενζίνη μπορεί να βρεθείς με μια σφαίρα στο κεφάλι.
Αυτή είναι η Ελλάδα της αδικίας και αυτή η Ελλάδα της αδικίας, της κοινωνικής αναλγησίας και των ανισοτήτων δεν μας αξίζει.
Αυτή η Ελλάδα δεν μας αξίζει.
Ήξερα ότι θα βρεθώ σήμερα σε έναν νομό που λένε ότι παραδοσιακά είναι το κάστρο της συντηρητικής παράταξης.
Θέλω να απευθυνθώ σε αυτό τον κόσμο τον συντηρητικό. Ο κόσμος ο συντηρητικός και αυτός περνάει τις ίδιες δυσκολίες.
Αυτοί που μας κυβερνούν σήμερα είναι μια οικογένεια που δεν έχει καμία σχέση και με τις αξίες αυτού του συντηρητικού κόσμου που παραδοσιακά βρίσκεται στη ΝΔ. Δεν κυβερνούν για αυτούς, κυβερνούν για την πάρτη τους. Και ακόμη και αυτός ο κόσμος μένει στην απ` έξω.
Θα απευθυνθούμε λοιπόν και στους ανθρώπους που παραδοσιακά ψηφίζαν την ΝΔ και είναι άνθρωποι με αξιοπρέπεια, με αξίες.
Και θα τους πούμε ότι αυτοί δεν εκπροσωπούν τις δικές σας αξίες και ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά αφήνοντας πίσω την αδικία, τη ρεμούλα, την κλεψιά. Δεν σας αντιπροσωπεύουν.
Η σημερινή σας υποδοχή εδώ στην Καστοριά εμένα μου λέει ότι δεν μυρίζει απλά εκλογές, μυρίζει αλλαγή. Έρχεται η πολιτική αλλαγή».

Στη συνέχεια μετέβη στο Επιμελητήριο Καστοριάς όπου συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και συνομίλησαν για την δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέλυσε τις προτάσεις του κόμματος και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνδιαμορφώσουν την εξειδίκευση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για το ξεπέρασμα της κρίσης.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here