Τα  ζητήματα που άπτονται στις νεότερες εξελίξεις στην ογκολογία αναπτύχθηκαν στην 3η Επιστημονική συνάντηση που διοργάνωσε την Παρασκευή 8, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουνίου, στο Hotel Limneon Resort, ο Ιατρικός Σύλλογος Καστοριάς σε συνεργασία με την Α’ Παθολογική Ογκολογική Κλινική Α.Ν. Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ», τη Μονάδα Ογκολογίας Χημειοθεραπείας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας και την Επιστημονική Εταιρεία Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο Δυτικής Μακεδονίας, περιλαμβάνοντας θεματικές ενότητες με ενδιαφέροντα θέματα αιχμής στην ογκολογία και οι οποίες αφορούσαν τις κυριότερες εξελίξεις στις νέες θεραπείες, την ενσωμάτωση αυτών στη θεραπευτική «φαρέτρα», αλλά και τις προοπτικές για το μέλλον.

Ρεπορτάζ: Δαμιανός Δέλλιος

Κατά τη διάρκεια, λοιπόν, του- αναμφίβολα- πολυμελούς (64 ομιλητές- εισηγητές) και πολύ επιτυχημένου Συνεδρίου, ακολούθησε ανοιχτός κι εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των συναδέλφων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι, γεγονός είναι, ότι αξιοποίησαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους αναφορικά με το διαρκώς εξελισσόμενο επιστημονικό πεδίο του καρκίνου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ένας εκ των δύο προέδρων της Οργανωτικής Επιτροπής του εν λόγω Συνεδρίου είναι Καστοριανής καταγωγής και πρόκειται για τον κ. Αναστάσιο Μπούτη (Παθολόγο-  Ογκολόγο, Επιμελητή Α’ Παθολογικής Κλινικής Α.Ν.Θ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ»).

Ισότιμο μέλος αυτής της Επιτροπής ήταν και ο κ. Δημήτρης Βαλούκας (Παθολόγος- Ογκολόγος, Επιμελητής Α’ στο Γ.Ν.Θ. «Παπαγεωργίου»).

Μεταξύ των εξήντα τεσσάρων ομιλητών ήταν και η διακεκριμένη Καστοριανή Παθολόγος-  Ογκολόγος κ. Σοφία Μπάκα (MD, MSc, PhD στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης), o Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής Καστοριάς Dr Παναγιώτης Παπαδιαμαντόπουλος και ο πρόεδρος του  Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς  κ. Λάζαρος Παπαδόπουλος, Μαιευτήρας- Χειρουργός Γυναικολόγος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here