ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ  ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ-                                    ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ   ΝΟΜΟΥ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Το Σωματείο χαιρετίζει τους  εργαζόμενους  την νεολαία και τον κάθε πολίτη της Καστοριάς που πήρε μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο της πόλης μας και τους καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση 8/3/2023 ώρα 11:30 στην αντιπεριφέρεια Καστοριάς.

Η οργή όλων μας για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα του κράτους, των κυβερνήσεων και της Hellenic Train, να γίνει ορμητικό ποτάμι που θα πνίξει τις πολιτικές που βάζουν την προστασία της ανθρώπινης ζωής στο ζύγι του κόστους.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής που φέρει τη σφραγίδα όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, της λεγόμενης «απελευθέρωσης» των σιδηροδρόμων, της κρατικής υποχρηματοδότησης, της κατάτμησης του σιδηροδρομικού έργου και της ιδιωτικοποίησης, απολύθηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι, επιβλήθηκαν ελαστικές σχέσεις εργασίας και εντατικοποίηση, ενώ η ιταλική εταιρία επιδοτήθηκε με πακτωλό χρημάτων.

Συνεπώς δεν πρόκειται για μια «κακιά στιγμή» αλλά για προδιαγεγραμμένο έγκλημα με αιτίες και ενόχους . Αυτή η πολιτική και οι ευθύνες δεν παραγράφονται με την παραίτηση ενός υπουργού, ούτε μπορούν να κρυφτούν πίσω από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για ανθρώπινα λάθη.

  • Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μεταφορές σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων
  • Παλεύουμε για εργαζόμενους στις μαζικές μεταφορές με σταθερή δουλειά και σύγχρονα δικαιώματα
  • Άμεσα μέτρα για το εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφαλείας στις μεταφορές
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής ΣΣΕ

Καμία εμπιστοσύνη σε κυβέρνηση και εργοδοσία που στο βωμό της κερδοφορίας δεν υπολογίζουν τίποτα.

Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here