Με μελανά γράμματα περιγράφει το μέλλον του Πανεπιστημίου Καστοριάς, λίγο πριν τεθεί σε ψηφοφορία από τη βουλή το σχέδιο νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου, μιλώντας στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6.

Όπως σημείωσε, υπάρχουν αντικειμενικά ζητήματα συρρίκνωσης των Πανεπιστημίων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα 11 από τα 22 τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κινδυνεύουν με λουκέτο: «Δεν είναι σχεδιασμός, είναι λοταρία», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη σύσκεψη που ζήτησαν από την κ. Κεραμέως, η κ. Τελιγιορίδου είπε ότι η υπουργός αρνήθηκε να τους δεχθεί, και απλά έγινε μια τηλεδιάσκεψη με τον αρμόδιο υφυπουργό μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το τι προτίθεται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ εάν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, ξεκαθάρισε ότι θα καταργηθεί και θα επανέλθει ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ, που προέβλεπε μεταξύ άλλων, τη δημιουργία νέων σχολών στην Καστοριά.

Σχετικά με τη δημιουργία εστιών που ανέφερε ο υφυπουργός κ. Συρίγος, η κ. Τελιγιορίδου αναρωτήθηκε γιατί να χτιστούν εστίες όταν δεν θα υπάρχουν φοιτητές….

Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here