Στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6 μίλησε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου, για την μελέτη που προτείνει την υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς.

Μέρος της μελέτης έφερε στο φως της δημοσιότητας νωρίτερα η βουλευτής, σημειώνοντας πως: «Μαθαίνω πως συζητιέται, χωρίς καμία διαβούλευση σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας, η συγχώνευση και ουσιαστικά η διάλυση των Γενικών Νοσοκομείων της Περιφέρειας. Πιο συγκεκριμένα έχει ανατεθεί από το Δήμο Κοζάνης σε συγκεκριμένη εταιρία που συνεργάζεται με το Υπουργείο Υγείας, η μελέτη για το σχεδιασμό της νοσοκομειακής περίθαλψης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με τη μελέτη προτείνεται η δημιουργία νέου περιφερειακού νοσοκομείου στην Κοζάνη με προϋπόθεση την κατάργηση της λειτουργίας των κλινικών των υπόλοιπων νοσοκομείων της Περιφέρειας.

Όσον αφορά το νοσοκομείο Καστοριάς προτείνεται η μείωση των κλινών από 110 σε 39! Οι 39 εναπομείνασες κλίνες θα αφορούν μόνο τον τεχνητό νεφρό και αποκλειστικά ημερήσια νοσηλεία στα υπόλοιπα περιστατικά. Αναφέρεται χαρακτηριστικά πως για παθολογικά, καρδιολογικά, μαιευτικά, παιδιατρικά, χειρουργικά ή άλλα περιστατικά θα γίνεται μόνο εξέταση, εργαστηριακός έλεγχος ή καρδιογράφημα, αλλά μόνο με ημερήσια νοσηλεία και όταν χρειάζεται κάποιος νοσοκομειακή περίθαλψη θα διακομίζεται στην Κοζάνη.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως από την σελ. 21 της μελέτης των 190 σελίδων γίνεται ξεκάθαρο πως η μελέτη λαμβάνει υπόψη και εξυπηρετεί τους στρατηγικούς στόχους της κυβέρνησης ΝΔ στο Υπουργείο Υγείας. Είναι επίσης αξιοσημείωτη η αναφορά για την χρηματοδότηση για τη δημιουργία του νέου περιφερειακού νοσοκομείου μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και Σύμπραξης με τον Ιδιωτικό Τομέα (ΣΔΙΤ).

Όσοι απεργάζονται αυτά τα σχέδια καλά θα κάνουν να τα ξεχάσουν. Θέλουμε ενίσχυση του νοσοκομείου μας και όχι υποβάθμιση! Προειδοποιούμε πως η αντίδραση για τη μετατροπή του Νοσοκομείου μας σε Κέντρο Υγείας θα είναι καθολική και δεν θα το διαπραγματευτούμε.

Η Π.Ε. Καστοριάς δεν θα ανεχτεί άλλη μια απόφαση εις βάρος της».

Το επίμαχο έγγραφο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here