Ολυμπίας Τελιγιορίδου: Η κυβέρνηση της ΝΔ βλάπτει σοβαρά την υγεία

Εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, με σημαντικό αριθμό πολιτών να μην μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, ο Μητσοτάκης και η ΝΔ δείχνει για άλλη μια φορά το κυνικό της πρόσωπο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το ν. 4368/2016 θεσμοθέτησε ώστε  2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι πολίτες να έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας και να μπορούν να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους και σε ιδιώτες γιατρούς.

Με τροπολογία  ο Υπουργός Υγείας  Πλεύρης ακύρωσε την  ρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγογράφηση φαρμάκων και εργαστηριακών εξετάσεων σε ανασφάλιστους πολίτες  από ιδιώτες γιατρούς.

Ταυτόχρονα στην ίδια τροπολογία είναι στην ευχέρεια του Υπουργού Υγείας να μετακινεί φάρμακα στη λίστα που δεν αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ ώστε να τα πληρώνουν στο 100% και οι  ασφαλισμένοι πολίτες.

Σε μια εποχή που το ΕΣΥ έχει φθάσει στα όριά του λόγω covid, η τροπολογία αυτή στοχεύει στον εκ νέου αποκλεισμό των ανασφάλιστων από την πρόσβαση στη διαγνωστική και φαρμακευτική φροντίδα, από το δικαίωμα στην υγεία.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here