“Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής”

Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στην Ολομέλεια της Βουλής

Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου πραγματοποίησε ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων “Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διατάξεις για τη φυτοϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων και άλλες διατάξεις για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης“.

Η Μαρία Αντωνίου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “είναι αδιαμφισβήτητο, ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής. Ταυτόχρονα, έχουμε απόλυτη επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί. Ως βουλευτής, εκπροσωπώ μια ακριτική περιοχή, που η γεωγραφική της θέση καθορίζει το είδος της πρωτογενούς παραγωγής. Τα προϊόντα της καστοριανής γης, πολλά από αυτά «προϊόντα με ονομασία προέλευσης» και «προϊόντα με προστασία γεωγραφικής ένδειξης», αποτελούν τα θεμέλια της οικονομικής δραστηριότητας και είναι ρυθμιστικοί παράγοντες της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου μας. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση πιστεύουμε στις δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα, τον στηρίξαμε, τον στηρίζουμε και θα τον στηρίζουμε έμπρακτα, πάντα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας, με ταυτόχρονη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και πάντα ανοιχτοί σε εποικοδομητικό διάλογο προς την κατεύθυνση διερεύνησης μεσο-μακροπρόθεσμων λύσεων”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here