Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου πραγματοποίησε ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Σε σχετική ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η Μαρία Αντωνίου αναφέρει:

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Υγείας και αγαπητό φίλο Άδωνι Γεωργιάδη γιατί στο εν λόγω νομοσχέδιο εμπεριέχεται ειδική νομοθετική ρύθμιση που αφορά αποκλειστικά στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς και περιλαμβάνει τους ειδικούς όρους δόμησης για την αδειοδότηση και την επέκτασή του. Πρόκειται για τη διευθέτηση ενός ζητήματος υψίστης σημασίας για την ακριτική περιοχή μου, η οποία λόγω ακριβώς της ιδιαίτερης γεωγραφικής της θέσης, έχει ανάγκη από ένα άρτιο νοσοκομειακό συγκρότημα, τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, ώστε οι συμπολίτες μου να έχουν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας αποτελεί ένα τολμηρό βήμα στο μακρύ δρόμο της αναδιοργάνωσης και του εκσυγχρονισμού του Ε.Σ.Υ. με σαφή προσανατολισμό στην οικοδόμηση ενός πιο αποτελεσματικού συστήματος υγείας, του «νέου Ε.Σ.Υ.», στην υπηρεσία του φορολογούμενου πολίτη.

Όπως υπογράμμισε με έμφαση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «η οικοδόμηση του νέου Ε.Σ.Υ. είναι πράγματι ένα τιτάνιο έργο. Βήμα-βήμα, όμως, το ΕΣΥ αλλάζει». Και αυτόν το χάρτη της αλλαγής, το συγκεκριμένο είναι σημείο αναφοράς και πυξίδα, καθώς έρχεται να επιλύσει, όσο πιο γρήγορα γίνεται, διαχρονικά προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου”.

Σύνδεσμος βίντεο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here