Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα μεγάλα έργα της αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Καστοριάς στις Δημοτικές Ενότητες Μακεδνών, Βιτσίου και Μεσοποταμίας, με στόχο την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των αγροτών της περιοχής μας.

Πρόκειται για δύο μεγάλης σημασίας για τον πρωτογενή τομέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ, τα οποία χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ και υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς.

«Οι αγρότες μας θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους συγκεκριμένους δρόμους για να μεταβαίνουν στα αγροτεμάχια και τις εκμεταλλεύσεις τους πιο άνετα, πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Είναι έργα που στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα, που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της τοπικής οικονομίας μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, κατά τη διάρκεια επιτόπιας αυτοψίας στα σημεία των εργασιών, όπου ζήτησε από τους αναδόχους να παραδώσουν τα συγκεκριμένα έργα το συντομότερο δυνατόν.

Μέσω των παρεμβάσεων αυτών θα ασφαλτοστρωθούν συνολικά 45 χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων, ενώ ακολουθούν οι  αγροτικές οδοποιίες στην περιοχή του Κεφαλαρίου με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ και στην περιοχή Καλοχωρίου – Τσάρτιστας, με προϋπολογισμό επίσης 500.000 ευρώ, που είναι σε φάση δημοπράτησης.

Επισημαίνεται ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί και έχει παραδοθεί στον αγροτικό κόσμο της περιοχής η αγροτική οδοποιία στη Δ.Ε. Αγίων Αναργύρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here