Στη βουλή τοποθετήθηκε και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Καστοριά, Μαρία Αντωνίου, σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν το κτίριο του Συνδέσμου Γουνοποιών “Προφήτης Ηλίας” αλλά και τη μείωση του τιμολογίου στο ρεύμα.

Αναλυτική η ομιλία της κας Αντωνίου

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

 

Συζητάμε σήμερα στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο το οποίο εισάγει το θεσμικό πλαίσιο για την ίδρυση και τη λειτουργία στη χώρα μας των ενεργειακών κοινοτήτων – ενεργειακών συνεταιρισμών, οι οποίοι έχουν ως κύριο τομέα της δραστηριότητα τους τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

 

Ένα νομοσχέδιο, το οποίο σε γενικές γραμμές κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς εισάγει ένα μοντέλο αρκετά διαδεδομένο σε πολλές χώρες της Ευρώπης, το οποίο μπορεί να έχει εφαρμογή και στη χώρα μας και να συντελέσει στην προώθηση της καινοτομίας στον ενεργειακό τομέα  και στην ανάπτυξη της ενεργειακής αειφορίας.  Χαίρομαι που γίνεστε όψιμα τόσο Ευρωπαϊστές, φυσικά όχι σε όλα τα ζητήματα.

 

Θα ήθελα ωστόσο να επικεντρωθώ στο Άρθρο 18 του παρόντος νομοσχεδίου, το οποίο τροποποιεί το Ν. 4178/2013 και επιτρέπει  κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης τη χρήση εμπορικών εκθέσεων και εκθεσιακών κέντρων σε περιοχές Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ).

 

Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι, έχω αποδείξει στην πολιτική μου πορεία ότι πάνω από οποιαδήποτε προσωπική φιλοδοξία και πολιτική σκοπιμότητα βάζω το καλό και το συμφέρον του τόπου μου, της Καστοριάς και των πολιτών της.

 

Δε θα μπορούσα λοιπόν παρά να χαιρετήσω και να υποστηρίξω την συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία απ’ ότι φαίνεται μπορεί να εφαρμοστεί και στην περίπτωση του εκθεσιακού κέντρου του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς ‘Προφήτης Ηλίας’, το οποίο έγινε, χτίστηκε, επί της προηγούμενης Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και μπορεί να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που προέκυψε.

 

Και είναι σίγουρα ένα μέτρο θετικό,παρά τις ρητές και πολλάκις εκπεφρασμένες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του κατά του κλάδου της γούνας ή μάλλον του παλιού ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν φτάσει στο σημείο να ζητάνε μέχρι και την άμεση κατάργηση του γουνεμπορίου.

 

Εμείς φυσικά ως Νέα Δημοκρατία ανέκαθεν στηρίζαμε με κάθε τρόπο τον κλάδο της γουνοποιίας, που δεν αποτελεί απλά τον κύριο μοχλό οικονομικής ανάπτυξης της Καστοριάς – Κοζάνης αλλά και έναν από τους πρώτους εξαγωγικούς κλάδους της χώρας.

 

Και είναι αδιαμφισβήτητο ότι έπειτα από ενέργειες που έχουν γίνει κατά καιρούς αλλά ιδιαίτερα επί των ημερών της τελευταίας Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και τις επίμονες προσπάθειες όλων μας, επιλύθηκαν δύσκολα και διαχρονικά ζητήματα που απασχολούσαν τον κλάδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here