Για σκοπιμότητες και προσπάθειες παρεμπόδισης του έργου δημιουργίας λατομείου στην περιοχή του Γέρμα έκανε λόγο ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, σε συνέντευξή του στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6.

Ο κ. Κεπαπτσόγλου αναφέρθηκε στα εμπόδια που μπαίνουν από περιβαλλοντικές οργανώσεις της Καστοριάς με σκοπό να μην πραγματοποιηθεί το έργο. Έργο που κρίνεται απαραίτητο για την πραγματοποίηση των μεγάλων έργων που ξεκινούν αυτή την περίοδο στο δήμο. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του δήμου, η επαναλειτουργία του λατομείου στο Γέρμα, θα τροφοδοτούσε με αδρανή υλικά τα έργα που ξεκινούν και βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς να επιβαρύνεται ο δήμος με έξοδα αγοράς υλικών από τρίτους, αφού και το λατομείο της ΜΑΚΕΔΝΟΣ στην Καστοριά βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας.

«Μιλάμε για ένα λατομείο το οποίο ήδη λειτουργούσε για μία σειρά ετών. Δεν πηγαίνουμε σε κάποιον νέο χώρο, αλλά εκεί που προϋπήρχε λατομείο και που ανήκει στο δήμο Άργους Ορεστικού.  έχουμε καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά όλα όσα χρειάζονται στην επιτροπή λατομικών περιοχών στην Κοζάνη και αναμένουμε την απόφασή τους», τόνισε ο κ. Κεπαπτσόγλου και συμπλήρωσε: «Αυτό που βλέπω είναι ότι όταν ξεκινάει ένα έργο, ως δια μαγείας, γεννιούνται εμπόδια. Όλοι αυτοί που προσπαθούν και θα συνεχίσουν να προσπαθούν να βάζουν τρικλοποδιές στα έργα του Άργους, θα πρέπει να ξέρουν ότι τα όρια της υπομονής μας έχουν εξαντληθεί. Δεν ενοχλήσαμε κανέναν, απαιτώ να μη μας ενοχλούν».

«Ας σκεφθούν τουλάχιστον τις θέσεις εργασίας»

Όσον αφορά την προσπάθεια να μην θα τεθεί σε λειτουργία το λατομείο στο Γέρμα ο κ. Κεπαπτσόγλου εστίασε, μεταξύ άλλων, στη δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο νομός Καστοριάς, εξηγώντας πως όλοι όσοι δημιουργούν προσκόμματα στα έργα οφείλουν αν μη τι άλλο, να σκεφτούν τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει η υλοποίηση των έργων αυτών. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Την αναπτυξιακή πορεία του Άργους Ορεστικού, και τα έργα ύψους πάνω 55 εκατ. ευρώ που ξεκινούν, δεν θα καταφέρει κανείς να τα σταματήσει. Ας αναλογιστούν, αν μη τι άλλο, την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο νόμος και ας αντιληφθούν τουλάχιστον τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσουν όλα αυτά τα έργα. Όλοι αυτοί που θέλουν να χτυπήσουν τα έργα αυτά ας αναλογιστούν τι ακριβώς πάνε να κάνουν. Στέλνω, λοιπόν, ένα μήνυμα στους “ευαίσθητους”, ας μας πουν δημόσια γιατί θέλουν να σταματήσουν τα έργα του δήμου, όπως δημόσια δεν φοβόμαστε να μιλάμε εμείς»…

Ο κ. Κεπαπτσόγλου αναφέρθηκε και στο λατομείο της «ΜΑΚΕΔΝΟΣ», το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας, αναφέροντας ότι ο δήμους του Άργους δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά με αυτόν της Καστοριάς, Θέλει όμως να εξασφαλίσει ό,τι χρειάζεται για τα έργα του δήμου: «Όσον αφορά το λατομείο της “ΜΑΚΕΔΝΟΣ” θέλω να ξεκαθαρίσω ότι εμείς δεν λειτουργούμε ανταγωνιστικά. Πρέπει όμως να εξασφαλίσουμε την πραγματοποίηση των έργων μας. Αρκεί να σας πω ότι υπάρχει προπληρωμένη παραγγελία υλικών από το Δεκέμβριο, που δεν την έχουμε παραλάβει ακόμα και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Προκαλώ οποιονδήποτε εάν αυτά που λέω είναι ψέματα να βγει να με διαψεύσει. Και να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το λατομείο του Γέρμα δεν φτιάχνεται για εμπορική χρήση, το θέλουμε για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των έργων του δήμου μας», είπε.

Ακούστε τη συνέντευξη του δημάρχου του Άργους Ορεστικού, Πάνου Κεπαπτσόγλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Χρήστος Τόσκος για το λατομείο στο Γέρμα: Θα μπλοκάρουμε το έργο, είμαστε απέναντι – Συνέντευξη

Την πεποίθηση του ότι θα μπλοκαριστεί η δημιουργία λατομείου στο Γέρμα, για την εξυπηρέτηση των έργων του δήμου Άργους Ορεστικού (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ), εξέφρασε μιλώντας στο Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6 ο γραμματέας της Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, Χρήστος Τόσκος.

Όπως σημείωσε στη συγκεκριμένη περιοχή στο Γέρμα ζει ένα ζευγάρι χρυσαετών το οποίο πρέπει να προστατευθεί, εξηγώντας ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην πραγματοποιηθεί ο σχεδιασμός του δήμου Άργους Ορεστικού. Συμπλήρωσε δε ότι θα ήταν καλύτερα να έκλειναν όλα τα λατομεία.

Ο κ. Τοσκός τοποθετήθηκε και για το έργο διευθέτησης της κοίτης του ποταμού Αλιάκμονα, λέγοντας πως παρ’ όλο που το έργο είναι αδειοδοτημένο, έχει περιβαλλοντική άδεια και πληροί όλες τις προϋποθέσεις κατασκευής του, θα προκαλέσει ζημιά στο περιβάλλον. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Χρήστου Νατσούλη για τις συνεχείς καταστροφές στις περιουσίες των γύρω κατοίκων από τις πλημμύρες, ο κ. Τοσκος σημείωσε ότι ο ποταμός προϋπήρχε των ανθρώπων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here