Μετονομάζεται το ΤΕΙ Δυτική Μακεδονίας σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου και του Συμβουλίου του Ιδρύματος.

 Μετά την απόφαση της Συγκλήτου  στις 19/10, το Συμβούλιο του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, με τη σειρά του, στις 25/10, αποδέχτηκε την εισήγησή της, κρίνοντας επιτακτική την ανάγκη για την μετονομασία του Ιδρύματος, σε Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Δυτικής Μακεδονίας.

Έτσι λοιπόν αναμένεται η αποστολή σχετικής πρότασης προς τον Υπουργό Παιδείας για την έκδοση του απαραίτητου  Προεδρικού Διατάγματος. Όπως ειπώθηκε και στις δύο συνεδριάσεις των οργάνων του Ιδρύματος, ο τίτλος ΤΕΙ είναι παρωχημένος και δεν εκφράζει το status των Ιδρυμάτων, έτσι όπως εξελιχθήκαν διαχρονικά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διάφορα προβλήματα.  Η μετονομασία, όπως όλοι πιστεύουν,θα βοηθήσει να περάσει το Ίδρυμα (αλλά και γενικότερα τα σημερινά ΤΕΙ) σε μια άλλη εποχή, χωρίς τις αγκυλώσεις που δημιουργούσε τ’ο όνομα.

Είναι γνωστό ότι τα τμήματα του ΤΕΙ Καστοριάς υπάγονται διοικητικά στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη. Αν λοιπόν εγκρίνει το υπουργείο Παιδείας την πρόταση του Συμβουλίου του σημερινού ΤΕΙ και ονομαστεί όπως προβλέπει η πρόταση και εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό διάταγμα τότε μπορούνε να κάνουμε λόγο για Πανεπιστημιακά τμήματα στην Καστοριά ή απλά θα είναι κάτι σαν τίτλος τιμής;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here