Πλήθος κόσμου κατέκλυσε χθες, παραμονή της εορτής την Παναγίας, τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Άργους Ορεστικού, που πανηγυρίζει.

Οι πιστοί της πόλης έκλιναν γόνυ ευλαβείας προς την αειπάρθενο μητέρα όλων των χριστιανών, ακούμπησαν στη σεπτή της εικόνα τους καημούς και τα προβλήματα τους και παρακολούθησαν με ευλάβεια και κατάνυξη τον Πανηγυρικό Εσπερινό που εψάλλει στον Ναό που τιμάται στη μνήμη της.

 
Αμέσως μετά τον Εσπερινό, ψάλθηκαν από του Ιερείς τους Ιεροψάλτες αλλά και τον κόσμο τα Εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Ακολούθησε η λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας της Γράμμουστας, καθώς και της Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Την μεν πρώτη μετέφεραν στους ώμους τους Βλάχοι του Γράμμου με τις παραδοσιακές στολές, ενώ τη δε δεύτερη μετέφεραν νέοι του Άργους Ορεστικού.
 
Μέσα στα γραφικά στενά της πόλης, η λιτάνευση των εικόνων της Παναγίας, την ώρα του ηλιοβασιλέματος προσέδωσε  κατανυκτική και άκρως εορταστική ατμόσφαιρα, μετατρέποντας το «Πάσχα του Καλοκαιριού» στο Άργος Ορεστικό σε ιδιαιτέρως ξεχωριστό!
 
Βαγγέλης Παπαδόπουλος
 
Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε ο εορτάζων δήμαρχος, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, μαζί με πολλά μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ενώ έλαβαν μέρος εκτός από τους Ιερείς της Ενορίας της Αγίας Παρασκευής, όπου ανήκει ο Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Ιερείς και από τον Ναό του Αγίου Νεκταρίου και από το Δισπηλιό.
 
panagia argos orestiko
 
panagia argos orestiko1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here