Την ανησυχία του για περιοχές, όπως η Κοζάνη, όπου αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Πριν το τέλος του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού στην Ελλάδα, όπως δήλωσε σε εκπομπή του MEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε σε «συμβολικούς εμβολιασμούς», μίλησε για περιορισμένο αριθμό εμβολίων, σε πρώτη φάση και για προτεραιότητα στους υγειονομικούς και τους περισσότερο ευπαθείς πολίτες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για περιοχές, όπως η Κοζάνη, που όχι μόνο δεν μειώνεται το ιικό φορτίο, αλλά παρουσιάζεται αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Τόνισε, δε, ότι αν χρειαστεί να αποφασιστούν περαιτέρω μέτρα μετά τις 7 Ιανουαρίου, οπότε λήγει το lockdown, η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να προχωρήσει στην εφαρμογή τους.

«Τα εμβόλια θα έρθουν πριν το τέλος του 2020 και ίσως, δύο-τρεις ημέρες πριν το 2021, να έχουμε τους πρώτους συμβολικούς εμβολιασμούς. Πρώτοι θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και ομάδες που είναι πιο ευπαθείς.

Είμαι ανήσυχος, να μην χαλαρώσουμε στις γιορτές. Επίσης, σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως η Κοζάνη, που έχουν άνοδο στις εισαγωγές και σε άλλες περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη, που αν χρειαστεί ίσως πάρουμε και άλλα μέτρα. Στις γιορτές να μείνουμε με τις οικογένειές μας και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Για τις εκκλησίες, καλύτεροι να μιλήσουν είναι οι ειδικοί. Έκριναν με αυτά τα νούμερα και με προσοχή να περάσουμε τις Γιορτές.

Η στάση του Ερντογάν από προχθές δείχνει ότι λαμβάνει σοβαρά τη συνδυασμένη πίεση. Πιο αποφασιστική από τις ΗΠΑ, αλλά προς μία σωστή κατεύθυνση, όχι όσο αποφασιστικά θα θέλαμε, αλλά προς τη σωστή κατεύθυνση της ΕΕ».

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here