Συνεδριάζει εκτάκτως στις 4 το απόγευμα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Δύο σενάρια εξετάζει η Εκκλησία για τη λειτουργία των ναών στο πλαίσιο της αναγκαίας λήψης έκτακτων μέτρων για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που είχε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη διάρκεια του σαββατοκύριακου και νωρίτερα σήμερα και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, αναμένεται να εισηγηθεί στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο που συνεδριάζει εκτάκτως στις 4 το απόγευμα, σήμερα,  να ανασταλλούν όλες οι λειτουργίες των Χαιρετισμών, οι Εσπερινοί, οι Όρθροι, να ληφθούν δηλαδή αυστηρότερα μέτρα και από αυτά ακόμη που έχει ήδη λάβει η Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, όπου έχει περιορισθεί και η διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Στη συζήτηση θα τεθεί και το σενάριο οι εκκλησίες να λειτουργούν κανονικά, αλλά οι Λειτουργίες να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, παρουσία δηλαδή μέσα στους ναούς μόνο του ιερέα και του ψάλτη. Σ’ αυτό το μοντέλο θα δοθεί η δυνατότητα να παραμένουν ανοιχτές οι εκκλησίες κάποιες ωρες το πρωί και κάποιες το απόγευμα ώστε να μπορεί όποιος θέλει να προσεύχεται ατομικά.

Στο ζήτημα της Εκκλησίας αναφέρθηκε και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Ο κ. Μητσοτάκης, την Κυριακή, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και ζήτησε τη λήψη μέτρων για την αναστολή των λειτουργιών στις Εκκλησίες», είπε και πρόσθεσε:
«Αναμένουμε τις αποφάσεις της Εκκλησίας» .

Ερωτηθείσα τι θα πράξει η κυβέρνηση, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της εκκλησιαστικής ιεραρχίας, διαβεβαίωσε ότι «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here