«Οι Ρώσοι ανάγκασαν 400 άτομα από γειτονικά σπίτια να έρθουν στο νοσοκομείο μας. Δεν μπορούμε να φύγουμε» αναφέρει εργαζόμενος στο νοσοκομείο – Ακτιβιστές αναφέρουν ότι οι στρατιώτες απειλούν με πυροβολισμό όποιον επιχειρήσει να βγει

Υπό ρωσική ομηρεία βρίσκονται εκατοντάδες ασθενείς και μέλη του προσωπικού του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Μαριούπολης.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, λίγες ημέρες μετά τη φονική επίθεση σε μαιευτήριο της Μαριούπολης, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της πόλης τέθηκε υπό κατάληψη και 400 ασθενείς και προσωπικό αντιμετωπίζονται ως όμηροι. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Πάβλο Κυριλένκο, το περιφερειακό νοσοκομείο εντατικής θεραπείας στα δυτικά προάστια της Μαριούπολης καταστράφηκε σχεδόν τις προάλλες, όμως το προσωπικό συνέχισε να περιθάλπει ασθενείς στο υπόγειο.

Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι σύμφωνα με εργαζόμενο στη δομή «οι Ρώσοι ανάγκασαν 400 άτομα από γειτονικά σπίτια να έρθουν στο νοσοκομείο μας. Δεν μπορούμε να φύγουμε».

Ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι Ρώσοι στρατιώτες απειλούν να πυροβολήσουν όποιον τολμήσει να φύγει από το νοσοκομείο. Όποιος αποχωρεί έχει δεχθεί πυροβολισμούς και έχει τραυματιστεί.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο περιφερειάρχης αναφέρει ότι είναι αδύνατον να βγει κανείς από το νοσοκομείο, ενώ παρέθεσε όσα του είπε εργαζόμενος.

«Είναι αδύνατον να βγει κανείς από το νοσοκομείο. Υπάρχουν δυνατοί πυροβολισμοί, καθόμαστε στο υπόγειο. Τα οχήματα δεν μπορούν να φτάσουν εδώ και δύο ημέρες. Πολυώροφα κτήρια καίγονται τριγύρω. Ρώσοι ανάγκασαν 400 άτομα από γειτονικά σπίτια να έρθουν στο νοσοκομείο μας. Δεν μπορούμε να φύγουμε» γράφει ο εργαζόμενος.

Σύμφωνα με τον Κιριλένκο το νοσοκομείο «πρακτικά καταστράφηκε» πριν από αρκετές ημέρες.

«Καλώ τους διεθνείς οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων να ανταποκριθούν σε αυτές τις άγριες παραβιάσεις των κανόνων και των εθίμων του πολέμου, σε αυτά τα φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Η Ρωσία και κάθε πολίτης που εμπλέκεται σε εγκλήματα στην Ουκρανία πρέπει να τιμωρηθεί», γράφει στην ανάρτησή του.

protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here