Πώς διαμορφώνονται οι τιμές πώλησης των ακινήτων στην περιφέρεια της Βόρειας Ελλάδα ανά περιοχή – Μείωση μόνο σε τρεις νομούς

Υψηλές πτήσεις πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα οι τιμές πώλησης των ακινήτων στη πλειονότητα των νομών στη Βόρεια Ελλάδα, την ώρα που οι ενδιαφερόμενοι με δυσκολία ανακαλύπτουν ελεύθερο διαμέρισμα και ακόμη δυσκολότερα ακίνητο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις τους.

Η αγορά κατοικίας αποτελεί το προσφιλές καταφύγιο των Ελλήνων με αποτέλεσμα η αυξημένη ζήτηση και η περιορισμένη προσφορά να εκτοξεύει τις τιμές, γεγονός που όπως εκτιμούν οι ειδικοί του real estate θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Εκτός ελαχίστων περιπτώσεων οι τιμές στη Βόρεια Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο του έτους απογειώθηκαν, με τη Χαλκιδική να κρατά τα σκήπτρα και την άνοδο του τμ να φτάνει στο 10, 8% αγγίζοντας τα 1.875 ευρώ, έναντι 1.692 του αντίστοιχου περσινού διαστήματος. Τη Χαλκιδική ακολουθεί η περιοχή του Έβρου όπου οι τιμές πώλησης του τμ σε ένα χρόνο αυξήθηκαν κατά 8,5% φτάνοντας το δεύτερο τρίμηνο του 2022 τα 1.264 ευρώ.

Στα 1.200 ευρώ είναι η μέση τιμή πώλησης του τμ στην Καβάλα, όπου καταγράφηκε αύξηση κατά 2,9% σε ένα χρόνο.

Τα παραμένω στοιχεία προκύπτουν από τον δείκτη τιμών της ιστοσελίδας αγγελιών ακινήτων Spitogatos για το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Ενισχυμένη κατά 6,1% είναι η τιμή πώλησης στη Φλώρινα που φτάνει τα 542 ευρώ. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως παρά τη σημαντική αύξηση που κατέγραψε η τιμή του τμ στη Φλώρινα, παραμένει η οικονομικότερη πόλη για την απόκτηση κατοικίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Το «φράγμα» των 1.000 ευρώ άγγιξε η τιμή του τμ στην Πιερία καταγράφοντας αύξηση έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος κατά 5,6%. Στην Ξάνθη η τιμή του τμ διαμορφώνεται στα 915, αυξημένη μέσα σε ένα χρόνο κατά 4,6%. Αντίστοιχη ήταν η αύξηση της τιμής του τμ στο Κιλκίς που φτάνει στα 644 ευρώ ενώ στην Καστοριά η τιμή του τμ είναι στα 732 ευρώ με την αύξηση μέσα σε ένα χρόνο στο 4,5%. Κατά 4% αυξήθηκε η τιμή του τμ στα Γρεβενά αγγίζοντας τα 719 ευρώ.

Στις Σέρρες η τιμή του τμ τσίμπησε κατά 3,8% και διαμορφώνεται στα 747 ευρώ, στην Ημαθία η αύξηση του τμ ήταν αντίστοιχη, με την τιμή να είναι στα 750 ευρώ, ενώ στην Πέλλα η άνοδος τμ ήταν 3,2% και η διαμορφωθείσα τιμή στα 789 ευρώ.

Στα… τάρταρα η τιμή πώλησης στη Δράμα

Στον αντίποδα βρίσκεται η Δράμα όπου η τιμή του τμ σε ένα χρόνο πραγματοποίησε ελεύθερη πτώση κατά 13,3% με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στα 722 ευρώ.

Στην Κοζάνη η τιμή του τμ συρρικνώθηκε κατά 2% και πλέον είναι στα 688 ευρώ, ενώ στη Ροδόπη το τμ μειώθηκε κατά 1,3% και διαμορφώνεται στα 917 ευρώ.
voria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here