Συνέντευξη στον Χρήστο Νατσούλη και τους Antennes 93.6 παραχώρησε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου, για το θέμα του Κέντρου Υγείας και του ΚΕΦΙΑΠ.

Να σημειώσουμε ότι με την λήξη των συμβάσεων των 15 εργαζόμενων του προγράμματος του ΟΑΕΔ στις 27 Φεβρουαρίου, το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Άργους Ορεστικού σταματάει οριστικά η 24ωρη λειτουργία του.

Ο δήμαρχος τόνισε πως είναι κάθετα αντίθετος με την συγχώνευση του Κέντρου Υγείας Άργους Ορεστικού με το ΚΕΦΙΑΠ και δήλωσε: «Ξεκαθάρισα ότι αυτή η δομή με κάθε τρόπο θα μείνει ως έχει και σε οποιονδήποτε προσπαθήσει να την αλλοιώσει, εγώ το δήλωσα και το δηλώνω δημόσια, ότι θα ξεσηκώσω όλη την κοινωνία και θα είναι στον δρόμο. Γιατί δεν αφορά το Κέντρο Υγείας μόνο τον δήμο Άργους Ορεστικού και την πόλη του Άργους Ορεστικού και συμπλήρωσε: Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε αγωνιστεί για άλλες δομές όπως τις τράπεζες και να μην αγωνιστούμε για το Κέντρο Υγείας. Είναι ηθική και καταστατική υποχρέωση. Είναι κατ ελάχιστο αυτό. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι να ενισχυθεί η λειτουργία του Κέντρου Υγείας».

Όσον αφορά το ΚΕΦΙΑΠ ο κ. Κεπαπτσόγλου δήλωσε: «Συμφωνώ απόλυτα ότι δεν μπορεί να βασίζεται σε συμβασιούχους. Ήταν όμως μια πρώτη λύση. Που δεν μπορεί να αποτελέσει ένα θέσφατο και έναν κανόνα για την λειτουργία ενός Κέντρου, που σας πληροφορώ ότι τα μηχανήματα και τις υποδομές του δεν τα έχει το καλύτερο Κέντρο Αποκατάστασης, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Η πρότασή μου, λοιπόν, για να γίνει ευέλικτη αυτήν η δομή, θα πρέπει να αλλάξει μορφή. Δηλαδή να αποδεσμευτεί από κλινική του Νοσοκομείου. Θα πρέπει να αποτελέσει ένα νομικό πρόσωπό ιδιωτικού δικαίου, με μετόχους. Να είναι μια Ανώνυμη Εταιρία δηλαδή του δημοσίου. Με μετόχους που θα είναι τοπικοί φορείς. Ας είναι η 3η ΥΠΕ, ο δήμος, η Περιφέρεια, το Νοσοκομείο, αλλά θα έχει δικό του αυτόνομο Διοικητικό Συμβούλιο και θα έχει έναν διευθύνοντα σύμβουλο, ο οποίος θα μπορεί ευέλικτα να λειτουργήσει αυτήν την δομή. Προσλαμβάνοντας ευέλικτα και προσωπικό. Θα μπορεί να κάνει συμβάσεις και με άλλους φορείς Υγείας κάποιων άλλων Ευρωπαϊκών κρατών που σας πληροφορώ ότι υπάρχει ενδιαφέρον και το γνωρίζω λόγω της ιδιότητάς μου στην εκτελεστική του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδος. Η πρότασή μου είναι πως θα μπορούσε αυτήν η πισίνα που υπάρχει για αποθεραπεία να λειτουργεί με ιαματικό νερό από τα Λουτρά της Αμμουδάρας που αποδεδειγμένα στην κινησιοθεραπεία έχουν θεαματικά αποτελέσματα. Αυτό με την υπάρχουσα δομή δεν μπορεί να γίνει» και συνέχισε: «Ειλικρινά λυπάμαι πάρα πολύ, όταν αποτελεί αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης, γιατί δεν είναι πολιτική αλλά κομματική αντιπαράθεση. Αυτήν είναι η διαφορά μας. Το να κάνεις πολιτική αντιπαράθεση, επί της ουσίας δηλαδή να ενδιαφέρεσαι για το θέμα έχει να κάνει κάτι άλλο με την προσωπική και κομματική αντιπαράθεση. Εγώ σε τέτοιου είδους… τριπάκια μπήκα ποτέ και ούτε πρόκειται να μπω. Γιατί έχω μάθει να κοιτάω μπροστά και να λύνω θέματα. Και μάλιστα σε περιπτώσεις που αναλαμβάνουμε ευθύνες που δεν θα έπρεπε να αναλάβουμε, αλλά όταν έχεις ως γενικό κανόνα το δημόσιο συμφέρον και δη το κομμάτι της υγείας, νομίζω ότι δεν πρέπει να μπαίνουμε σε τέτοιου είδους διαδικασίες».

Ενώ, ολοκλήρωσε λέγοντας πως «θα πέσουν κορμιά» για να αποφευχθεί η συγχώνευση του Κέντρου Υγείας με το ΚΕΦΙΑΠ. «Θα πέσουν, το λέω. Δεν έχουμε μάθει να λειτουργούμε έτσι, αλλά θα το κάνουμε και αυτό λόγω της σημαντικότητας και της σοβαρότητας του θέματος. Γιατί για να φτάσεις μια δομή εκεί ψηλά, έχει γίνει αγώνας, συλλογικός και στοχευμένος. Δεν μπορεί τόσο εύκολα να πάρουμε μια απόφαση γιατί έτσι μας βολεύει ή γιατί έτσι το σκεφτήκαμε» δήλωσε ο δήμαρχος.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αναλυτικά τις δηλώσεις του:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here