Σε συνέχεια της πρόθεσης του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας  Γιώργου Κασαπίδη να επικαιροποιηθεί η μελέτη του υδροηλεκτρικού σταθμού του Φράγματος Νεστορίου, εγκρίθηκε την Τρίτη 07 Μαρτίου 2023, από την Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η ένταξη της μελέτης του ΜΥΗΣ (υδροηλεκτρικός σταθμός) του Φράγματος Νεστορίου, στο Πρόγραμμα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων 2023, της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, προϋπ. 36.325 ευρώ.

Πρόκειται για το επόμενο βήμα που φέρνει πιο κοντά την υλοποίηση ενός έργου με πολλαπλά οφέλη, καθώς μπορεί να συμβάλλει  στην κάλυψη ενεργειακών αναγκών. Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου η συνολικά παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια θα αξιοποιηθεί τόσο από την ενεργειακή κοινότητα της Περιφέρειας, των  Δήμων, του Πανεπιστημίου και του Νοσοκομείου, όσο και από την ενεργειακή κοινότητα των ΤΟΕΒ, με αποτέλεσμα την μείωση του ενεργειακού κόστους των δημόσιων κτιρίων και το κόστος παραγωγής του πρωτογενούς τομέα αντίστοιχα.

Η Περιφερειακή Αρχή προχωρά στην υλοποίηση έργων φιλικά προς το περιβάλλον με μηδενικές εκπομπές ρύπων και περιορισμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, στηρίζοντας τον πρωτογενή τομέα, τη βελτίωση της τοπικής οικονομίας και τη συνολική ποιότητα ζωής των κατοίκων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here