Συνεχίζονται οι θεματικές ξεναγήσεις στην πόλη της Καστοριάς

Με δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις για παιδιά συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο το εορταστικό πρόγραμμα «8 με 8» του Δήμου Καστοριάς.

Πρόκειται για δύο μαγευτικές χριστουγεννιάτικες παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 16 και 17 Δεκεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου ” Η Χριστουγεννιάτικη ιστορία” του Τσαρλς Ντίκενς, ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα παραμύθια όλων των εποχών, ζωντανεύει μέσα από μια διαδραστική παράσταση όλο εκπλήξεις. Η ηθοποιός Αννέτα Κορτσαρίδου, καλεί τους ήρωες του παραμυθιού να πουν την ιστορία τους. Μέσα από την αφήγηση, οι χαρακτήρες ζωντανεύουν και το παραμύθι δραματοποιείται με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών, που αναλαμβάνουν ρόλους, παίρνουν πρωτοβουλίες και εκφράζονται μέσα από το θέατρο, τη ζωγραφική , τη μουσική και το χορό. Οι μικροί μας φίλοι ζουν μια αξέχαστη βιωματική και θεατρική εμπειρία!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς, στην Ομόνοια σε συνεργασία με το Εργαστήρι Θεάτρου «Ο κύκλος της Μελπομένης». Ώρα έναρξης: 17:00

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου τη σκυτάλη παίρνει η μουσική θεατρική παράσταση «Ο Αι-Βασίλης κάνει πρόβα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο στο Δημοτικό Ωδείο «Δημήτριος Μπαϊρακτάρης & Σουλτάνα Πετσάλνικου Μπαϊρακτάρη». Ώρα έναρξης: 12:00.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο συνεχίζονται και οι θεματικές ξεναγήσεις που έχει διοργανώσει ο Δήμος Καστοριάς:

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, Συνοικίες Ομόνοια & Ντολτσό 

Σημείο συνάντησης : Πλατεία Ομονοίας

Ώρα: 12:00-13:30

Σημεία επίσκεψης : Ι.Ν Παναγίας Κουμπελίδικης (βυζαντινό μνημείο), Άγιος Αθανάσιος του Μουζάκη (βυζαντινό μνημείο), Αρχοντικό Βέργου, Ι.Ν Αγίας Παρασκευής

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, Συνοικία Ντολτσό

Ώρα: 12:00-13:30

Σημείο συνάντησης : Πλατεία Αφών Εμμανουήλ

Σημεία επίσκεψης : Ι.Ν Παναγίας Ρασιώτισσας – Βλαχέρνας, Ι.Ν Αγ. Νικολάου Καρύδη, Αρχοντικό Μπασάρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here